Vanmoof biedt 'anti-diefstalgarantie' bij zijn nieuwe smart bike

Vanmoof biedt 'anti-diefstalgarantie' bij zijn nieuwe smart bike

25 mei 2016 om 18:35
Laatste update: 27 april 2018 om 06:05

Het Amsterdamse Vanmoof belooft kopers van zijn nieuwe Smart Bike dat de fiets bij diefstal wordt getraceerd, zodat je hem terug moet krijgen.

Vanmoof heeft woensdagavond zijn Smart Bike aangekondigd, een 'normale' fiets met elektronica in het frame en een slim slot. Het Amsterdamse bedrijf kan de locatie van de fiets tracken bij diefstal Vanmoof biedt kopers de eerste twee jaar gratis een 'peace of mind'-garantie: "Als de fiets wordt gestolen, dan achterhalen we waar hij is, en krijg je hem gemiddeld binnen twee weken weer terug", aldus Taco Carlier van Vanmoof. De Smart Bike maakt dan via het gsm-netwerk van Vodafone verbinding om zijn locatie door te geven.

Het slot van de fiets is per iPhone of Android-telefoon via Bluetooth te openen. Er is geen sleutel, wel is er een kleine afstandsbediening, voor als je telefoon leeg is. De fiets kan zichzelf op enkele meters afstand al 'unlocken' als hij detecteert dat de smartphone van de eigenaar in de buurt komt.

De Vanmoof Smart Bike is vanaf dinsdag te pre-orderen voor 1098 euro (3 versnellingen) of 1298 euro (8 versnellingen). De winkelprijs wordt uiteindelijk 1798 euro (3 versnellingen) of 1998 euro (8 versnellingen). Dat zijn vrij hoge bedragen. "Maar dan heb je ook een fiets die heel lang meegaat. En we zijn de eerste ter wereld met deze vorm van anti-diefstalgarantie", vertelt Ties Carlier, mede-oprichter van Vanmoof. "We horen wel eens van mensen dat ze onze fietsen niet kopen, omdat ze bang zijn voor diefstal. Daar bieden we nu dus een oplossing voor."

De broers Carlier hebben enkele jaren gewerkt aan de slimme fiets. Onlangs introduceerde Vanmoof vergelijkbare functies in zijn elektrische fiets Electrified S, die ook over tracking en een slim slot zonder sleutels beschikt. Die e-bike kost 2498 euro, en is vanwege de grote vraag momenteel pas in oktober leverbaar.


<drupal-entity data-embed-button="afbeelding" data-entity-embed-display="entity_reference:media_thumbnail" data-entity-embed-display-settings="{&quot;image_style&quot;:&quot;liggend&quot;,&quot;image_link&quot;:&quot;&quot;}" data-entity-type="media" data-entity-uuid="325c7763-2485-476a-b87a-184331ee8eb1"></drupal-entity>


<drupal-entity data-embed-button="afbeelding" data-entity-embed-display="entity_reference:media_thumbnail" data-entity-embed-display-settings="{&quot;image_style&quot;:&quot;liggend&quot;,&quot;image_link&quot;:&quot;&quot;}" data-entity-type="media" data-entity-uuid="083b6057-17f5-4ed1-ba85-55f8a5ec89e4"></drupal-entity>

Lees meer over:

Deel via