Oculus Rift pre-orders gestart: VR-bril kost 700 euro

Oculus Rift pre-orders gestart: VR-bril kost 700 euro
6 januari om 16:11
Laatste update: 27 april om 10:12

Oculus is nu begonnen met het verkopen van zijn Oculus Rift-headsets. Eindelijk weten we nu de prijs.

De voorverkoop van de consumentenversie van Oculus Rift is om vijf uur vanmiddag van start gegaan. Op de website van het bedrijf Oculus is de headset eindelijk te koop. Je betaalt er 699 euro voor (in de VS ligt de prijs op 599 dollar). Voor het verzenden komt er nog eens ruim 40 euro bij. De virtual reality-headset wordt vanaf maart geleverd, maar twee uur na de start van de pre-orders was de levertijd al opgelopen naar mei. Update 7 januari: inmiddels is het juni geworden.

Controllers

Op de bewegingsgevoelige controller Oculus Touch is het nog even wachten: die is uitgesteld naar de tweede helft van 2016. Bij de Rift wordt wel de Xbox One-controller geleverd, en een kleinere Oculus Remote, zo meldt Oculus. Er zit ook een headset bij met ingebouwde microfoon.  

Met de Rift worden direct wat games meegeleverd, de platformer Lucky’s Tale en de ruimtegame EVE: Valkyrie. Volgens Oculus komen er binnenkort tientallen grote VR-games voor de Rift beschikbaar. "Voor het eind van 2016 zijn er meer dan 100 titels, waaronder Minecraft!" 

<drupal-entity data-embed-button="afbeelding" data-entity-embed-display="entity_reference:media_thumbnail" data-entity-embed-display-settings="{&quot;image_style&quot;:&quot;liggend&quot;,&quot;image_link&quot;:&quot;&quot;}" data-entity-type="media" data-entity-uuid="e342e1e7-9b90-4c8f-b351-40db04557369"></drupal-entity>

Oculus Rift: van Kickstarter naar Facebook

De Oculus Rift begon als Kickstarterproject in 2012. Inmiddels is de startup overgenomen door Facebook, wat ook wel brood ziet in virtual reality. Overigens goed nieuws voor degenen die de headset ooit backten op Kickstarter (voor 275 dollar of meer): zij krijgen gratis de eindversie toegestuurd.

Om fatsoenlijk gebruik te maken van de Oculus Rift, zul je mogelijk wel je pc moeten upgraden. De headset vraagt namelijk behoorlijk wat grafische kracht. 2016 wordt hét jaar van VR, want in april moet HTC zijn Vive VR-headset uitbrengen en ook Sony komt met een VR-bril voor de Playstation. Samsung verkoopt al langer zijn VR-bril Gear VR die werkt met recente Samsung-smartphones.

Poll:

 

Lees meer over:

Deel via