Nieuwe Libratone-speakers met multiroom-functie en stoffen jasjes

Nieuwe Libratone-speakers met multiroom-functie en stoffen jasjes

20-10-2015 13:37 Laatste update: 27-04-2018 19:59

Bram Steijns

De nieuwe Libratone-speakers hebben weer de iconische stoffen bekleding. Ze kunnen nu ook tegelijk in meerdere kamers spelen.

De geüpdatete Libratone Zipp en Zipp Mini hebben een multiroom-functie, zo kun je tegelijkertijd muziek afspelen van maximaal zes speakers in verschillende kamers die je via wifi met elkaar verbindt. Leuk voor bij een feestje. Met een gewicht van 1,5 kilo is de speaker ook makkelijk van de ene naar de andere kamer te verplaatsen.

Onder het verwisselbare stoffen jasje van de Libratone Zipp zit een accu die tussen de 8 en 10 uur mee moet gaan. De speaker heeft daarnaast een USB-poort en een ingang voor een 3.5 mm-mini-jack. De speaker ondersteunt Bluetooth 4.1 en is compatible met Spotify Connect en Apple Music. Door de 360 graden FullRoom Sound is het geluid net als bij het vorige model van alle kanten te horen.

Bovendien is de Libratone Zipp te bedienen met een intuitieve touchinterface aan de bovenkant. Hier zit overigens de Hush-functie op, die maakt met mogelijk om snel het geluid zachter te zetten door je hand op de touchinterface te leggen.

De Libratone Zipp heeft een vermogen van 100 watt en is eind oktober voor 299 euro beschikbaar. Het kleinere model, de Zipp Mini, van 60 watt zal voor 249 euro te koop zijn. Door de rits zijn de stoffen jasjes te verwisselbaar. Klanten hebben de keuze uit Cloudy Grey, Deep Lagoon, Graphite Grey en Victory Red.

Lees ook:

Eerste indruk: Libratone Diva, een wollen soundbar

Eerste indruk: Libratone Live