600 miljoen and counting: WhatsApp blijft maar groeien

600 miljoen and counting: WhatsApp blijft maar groeien

25 augustus om 12:36
Laatste update: 28 april om 04:14

In vier maanden tijd groeit WhatsApp met 100 miljoen gebruikers.

Toen WhatsApp door Facebook werd overgenomen, in februari van dit jaar, waren mensen furieus. Teleurgesteld in 'hun WhatsApp', dat zich door het grote Facebook liet overnemen. Massaal gingen WhatsApp-gebruikers Telegram gebruiken. Voor een paar weken, totdat ze merkten dat iedereen gewoon bij WhatsApp bleef. En waar je vrienden zitten, daar zit jij ook.

600 miljoen

Ondanks alle kritiek op het door Facebook opgekochte WhatsApp blijft de dienst maar groeien. Tijdens de overname had de berichtendienst 450 miljoen gebruikers, in april van dit jaar 500 miljoen en nu, vier maanden later, een flinke 600 miljoen gebruikers. En dat zijn actieve gebruikers en niet alleen geregisteerde gebruikers. Ter vergelijking: Facebook, dat lang niet meer zo hard groeit, heeft 1,2 miljard gebruikers. Als WhatsApp zo hard blijft doorgroeien, is de dienst in een paar jaar tijd groter dan zijn koper.

WhatsApp en Facebook hebben er alles aan gedaan om te benadrukken dat de chat-app gewoon hetzelfde blijft, ook na de overname. Zo meldde WhatsApp-ceo Jan Koum dat WhatsApp voor altijd reclamevrij zou blijven en beloofde Facebook-ceo Mark Zuckerberg dat er niets zou veranderen aan WhatsApp.

Facebook Messenger

Het blijft interessant om te zien wat Facebook met zijn eigen chatdienst Messenger - eigenlijk een concurrent voor WhatsApp - gaat doen. Gebruikers van de Facebook-app worden sinds kort gedwongen om de Messenger-app te installeren. Dat betekent dat je dus twee chat-apps van Facebook op je smartphone hebt.

Waarschijnlijk wedt Facebook op twee paarden, want Facebook Messenger is een belangrijk platform binnen het sociale netwerk en WhatsApp de huidige groeibriljant. Zo is WhatsApp een bron van data voor Facebook en verdient de chat-app via een abonnementsvorm. Dat is voor Facebook een nieuwe manier van geld verdienen: zij hanteren nog geen premiumdienst waarvoor je moet betalen.

Lees ook

Van alle redenen waarom Facebook Whatsapp koopt is dit de belangrijkste

Lees meer over:

Deel via