Eerste elektronische fiets zonder ketting in Nederland te koop

Eerste elektronische fiets zonder ketting in Nederland te koop
10 april 2014 om 11:35
Laatste update: 28 april 2018 om 06:18

Deze stijlvolle vouwfiets wordt helemaal elektronisch aangedreven. Nu ook in Nederland te koop.

Het Koreaanse Mando Corp. introduceert een nieuwe e-bike in Nederland. Volgens de maker is het de eerste kettingloze fiets ter wereld die volledig door elektriciteit wordt aangedreven. De Mando Footloose, zoals de fiets heet, is voorzien van een generator die energie opslaat dat tijdens het trappen wordt opgewekt. Deze elektriciteit wordt gebruikt om de motor aan te sturen.

Automatische weerstand

Op het stuur zit een klein display waarmee de kracht van de motor ingesteld kan worden en welke weerstand je op de pedalen voelt. Ook kun je de versnelling op automatisch zetten, de fiets schakelt dan vanzelf bij meer of minder weerstand.

Tot 45 km fietsen

De Mando Footloose is prima mee te nemen in de trein. De fiets weegt 21,7 kilo, da's niet heel licht, maar je kunt hem gemakkelijk achter je aan rollen. Al fietsend haalt hij een maximale snelheid van ongeveer 25 kilometer per uur. Flink doortrappen is overigens niet genoeg om de generator van voldoende stroom te voorzien om eindeloos door te fietsen. Na zo'n 45 kilometer zul je de batterij aan een stopcontact moeten hangen.

Europese lancering in Nederland

Hij is in vier kleuren beschikbaar met een adviesprijs van 3990 euro. Nederland is het eerste land in Europa waar de fiets op de markt komt. "Nederland is natuurlijk een fietsland bij uitstek", zegt Jeff Chang van Halla Meister Europe, de ontwikkelaar van de fiets. "Daarnaast heeft Nederland oog voor design en innovatie."

Lees meer over:

Deel via