Sony-pijplijn: 4k-telefoon en phablet zonder belfunctie

Sony-pijplijn: 4k-telefoon en phablet zonder belfunctie

21-01-2014 18:04 Laatste update: 28-04-2018 07:51

Sony-fans opgelet: er komt een Xperia-smartphone die in 4K kan filmen en een phablet waarmee je niet kan bellen.

Sony kondigt eind februari nieuwe smartphones aan en vooruitlopend daarop gonst het van de geruchten. Zo lekte uit dat er een Xperia-smartphone komt die in 'ultra-hd' kan filmen. Het toestel me de codenaam Sirius werkt met Android 4.4 en biedt video-opname in 4k-resolutie. In lagere resolutie is ook filmen met 120 fps mogelijk, oftewel 'super slowmotion'. De Sirius zou een 5,2 inch scherm hebben en een Snapdragon 800-chip.

Sony's wijzigingen in Android 4.4 zijn ook gelekt. Veel nieuwe functies kennen we al van concurrenten. Zo herkent hij dat je naar het scherm kijkt (zoals bij Samsung) en kan je een gesprek opnemen door gewoon je toestel naar je oor te brengen (onder meer bij LG). Schudt het toestel en een inkomend gesprek wordt geweigerd. Ook 'afgekeken' van de LG G2: twee keer tikken op het scherm om te ontgrendelen. Er is ook een versimpelde modus van de interface, die er nogal lelijk uitziet.

Curieus is een ander gelekt Sony-toestel: een versie van de Xperia Z Ultra-phablet waarmee je niet kan bellen. Dat zou dan de eerste phablet zijn zonder belfunctie. Uit documenten van de Amerikaanse telecomtoezichthouder FCC blijkt dat de onaangekondigde nieuwe Z Ultra-versie alleen wifi aan boord heeft. Met zijn 6,4 inch scherm is hij dus eigenlijk een mini-tablet. Bellen met een phablet is zoooo 2013.

Lees ook:

Wanneer komt Android 4.4 KitKat naar jouw toestel?

Eerste indruk Xperia z

Kleinere Xperia Z1 Compact ook naar Nederland