#BrightDay: Oculus Rift, Leap, Van Moof Electrified, Sony 4K

#BrightDay: Oculus Rift, Leap, Van Moof Electrified, Sony 4K

15 mei om 21:06
Laatste update: 28 april om 11:59

Het aftellen naar Bright Day is begonnen. Vanaf vandaag geven we je updates over wat je er allemaal kunt meemaken.

De opwinding en spanning beginnen op te lopen op de burelen van Bright. "Hoeveel tafels waren er nou nodig in de Kleine Zaal?" "Drie. Had ik je vanochtend al gemaild. Gingen we trouwens de goodiebag nou uitdelen bij aankomst of als mensen weggaan?" "Bij aankomst. Hoe staat het met de vergunning voor de auto's buiten?" Zo gaat het de hele dag heen en weer. Maar we raken aardig op stoom. De programmering telt steeds minder vraagtekens. Nog tien dagen...

» BESTEL HIER JE BRIGHT DAY TICKET «

Wat kun je zaterdag 25 mei allemaal beleven? Hier een eerste greep:

Leap - Weet je Minority Report nog, waarin Tom Cruise een computer bedient door met zijn handen in de lucht te swipen? Dat kan jij dadelijk thuis ook. Zonder speciale handschoentjes en voor slechts tachtig dollar. Dat is de belofte van de Leap, een kleine gesture motion controller die je via usb op je desktop of laptop aansluit en voor je scherm legt. Bediening met gebaren kennen we al, van Microsoft Kinect bijvoorbeeld, maar de Leap is tweehonderd keer nauwkeuriger. Dat wordt een gamechanger. De studio voor interactieve communicatie Rhinofly uit Utrecht is Leap-developer en geeft op Bright Day een demonstratie. Ook jij kunt de Leap proberen.

Sony 4K - Naast One Touch Mirroring geeft Sony op Bright een exclusieve preview van zijn nieuwe Bravia X9 serie 4K of 'Ultra HD' televisies die in juni hier op de markt verschijnen. Het maakte eerder al de prijzen bekend voor de VS, vandaag werden die voor Nederlandse prijzen vrijgegeven. Het 55 inch model is met 4499 euro de goedkoopste 4K-tv deze zomer. Het 65 inch model gaat zevenduizend euro kosten en de kamerbrede 84 inch een kwart ton. De tv's hebben een indrukwekkende resolutie van 3840 x 2160 pixels. De twee 'normale' modellen zijn vanaf vandaag te reserveren en op Bright Day te bewonderen.

Oculus Rift - Nog een gamechanger. Letterlijk zelfs want de Oculus Rift is gemaakt voor gaming. Daniel heeft de virtual reality bril vorig najaar al eens mogen testen in een aangepaste versie van Doom en was meteen in de ban van het ding. Met hem trouwens vrijwel elke expert die de bril probeert. Zelfs deze 90-jarige oma. De Oculus Rift verkeert nog in developerskringen die er games voor ontwikkelen. Wil je nu al een voorproefje krijgen, woon dan op Bright Day de live Uitpakparty bij en probeer de bril zelf. Je moet 'm echt zelf even ervaren, woorden schieten te kort.

Solar Team Twente - Dit jaar wordt in Australië voor de twaalfde keer de World Solar Challenge gehouden, de ruim drieduizend kilometer lange wedstrijd voor voertuigen voortgedreven door zonne-energie. Begin jaren nul won de TU Delft vier keer op rij met zijn Nuna zonnewagens. Sinds 2005 doet er nog een Nederlandse wagen mee, die van Solar Team Twente. Vijf keer geraced, veel pech gehad en dus nog niet gewonnen, maar wij steunen deze underdog. Al was het maar omdat we hun crowdfunding-initiatief, met als beloning een 3d-geprint schaalmodel van zonnewagen Red Engine, toffer vinden dan dat van het Delftse team. Ze krijgen 15 minuten in de Grote Zaal voor hun Pledge Pitch.

VanMoof 10 Electrified - David was vier jaar geleden een van de testrijders van de eerste VanMoof. Diverse modellen volgden, waaronder ook voor dames, en het vernuft bleef. Tijdens de live Uitpakparty laat David het prototype zien van de VanMoof 10 Electrified, naar eigen zeggen de slimste fiets in de stad. De fiets heeft elektrische ondersteuning die je pedaalkracht tot tachtig procent kan versterken. De accu is in zes uur opgeladen en gaat tussen de 40 en 70 km mee, al naar gelang je fietsstijl. De '10 Electrified' is de eerste fiets voor zover wij weten met een ingebouwde GPS Tracker. Handig om je fiets in grote stallingen terug te vinden, maar ook om diefstal tegen te gaan. Denk Find My iPhone maar dan voor je fiets.

Bright Pop-Up Store - De Bright Store wordt op Bright Day voor even een echte winkel. Je kunt betalen met pin en we introduceren er Paypal als betaalmiddel. Paypal stond al een tijdje op onze verlanglijst voor de webshop, maar tijdens Bright Day kun je terplekke mobiel met Paypal betalen. Het grootste deel van ons bestaande assortiment is verkrijgbaar, aangevuld met enkele nieuwe producten, speciaal verzameld voor B-Day. Een daarvan is de Paper Vase Cover van gevierd ontwerper Pepe Heykoop die lowbudget van elke fles een gave lowres vaas maakt. Zijn nieuwste werk is onderdeel van de Creative Class Expo op Bright Day.

Uber - En check dit: elke betalende bezoeker van Bright Day kan in Amsterdam worden opgehaald door een luxe-auto met privéchauffeur en gratis naar Pakhuis de Zwijger gereden. Hoe gaaf is dat! Met de complimenten van smartphone taxiservice Uber. Hoe gaat dat in zijn werk? Download de Uber app voor iPhone of Android en meld je aan. (Op je Blackberry ga je naar m.uber.com.) Met de code BRIGHTDAYMEI krijg je een gratis rit tot 20 euro van of naar Pakhuis de Zwijger (Let op, korting geldt alleen voor nieuwe gebruikers!). Laatste stap is een Uber bestellen: kies een ophaallocatie in de app en binnen enkele minuten staat je personal driver voor de deur. Laat hem je Bright Day ticket zien en je bent onderweg. Tot 25 mei!

» BESTEL HIER JE BRIGHT DAY TICKET «

Tip: bestel je ticket op tijd, de capaciteit in Pakhuis de Zwijger is beperkt. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis mee. En hou bright.nl/brightday in de gaten voor updates over het programma, de producten die we demonstreren en de deelnemers.

<object style="width: 405px; height: 255px;" width="405" height="255" data="https://www.youtube.com/v/LvTf-is07ng" type="application/x-shockwave-flash"><param name="data" value="https://www.youtube.com/v/LvTf-is07ng"><param name="src" value="https://www.youtube.com/v/LvTf-is07ng"></object>

Lees meer over:

Deel via