Blokket smartphone-hoes maakt van geen bereik hebben een keuze

Blokket smartphone-hoes maakt van geen bereik hebben een keuze

24 mei om 08:03
Laatste update: 28 april om 11:59

Soms is de afleiding van een smartphone gewoon te groot. Blokket is een stijlvolle pouch die het weer even stil maakt.

Wie rondkijkt op straat, in de trein of in een café ziet gegarandeerd het gros van de mensen naar het scherm van hun telefoon loeren. Het viel Chelsea Briganti ook op, dus maakte ze de fraaie Blokket: een pouch die het signaal van je telefoon blokkeert. En omdat Blokket opgerold en dichtgeknoopt zit, is de telefoon ook fysiek buiten bereik.

Blokket is gemaakt om, al is het maar voor even, de afleiding van een smartphone in te ruilen voor aandacht voor iets of iemand anders. Blokket is gemaakt van een mix van nylon en zilverdraad, waardoor het etui een soort kooi van Faraday vormt om alles wat er in verpakt zit. Zo heeft een telefoon geen bereik en zijn ov-chipkaart en identiteitsbewijs ook meteen afgeschermd voor ongewenst gebruik.

Blokket werd gemaakt in samenwerking met designstudio The Way We See The World en moet het leven van de gebruiker 'gezonder en gelukkiger' maken. Eerder zagen we al de Faraday Bag, hetzelfde principe alleen dan heb je een hele tas die je telefoon buiten bereik van zendmasten houdt. Misschien dat je met Blokket om je telefoon minder snel verliest bij de Phone Stack. Goed cadeau ook voor een vriend die altijd naar z'n smartphone kijkt als je met hem in de kroeg zit En wie weet kom je nog tot inzichten ook.

Lees meer over:

Deel via