Geborduurd sprookje op een AirPlay-speaker

Geborduurd sprookje op een AirPlay-speaker

23-05-2013 08:11 Laatste update: 28-04-2018 11:59

Libratone's AirPlay-speaker Zipp krijgt een sprookjeseditie met geborduurde scènes uit Duimelijntje can Hans Christian Andersen.

De Deense fabrikant Libratone breidt zijn AirPlay-speakerlijn Zipp (zie onze positieve eerste indruk) nu uit met een 'Fairytale Edition'. De afritsbare speakerhoezen in deze versie zijn ontworpen door de Deense Stine Spedsbjerg en zijn met de hand geborduurd. Het design is geïnspireerd op het verhaal van Duimelijntje van Hans Christian Andersen. De Fairytale Zipp is vanaf juni in een beperkte oplage verkrijgbaar.

In Denemarken is Spedsbjerg bekend van haar strip StineStregen, getekend met een minimalistische en knusse stijl. Er zijn vijf verschillende versies van de Fairytale-speaker met elk een andere scène uit het Duimelijntje-sprookje.

Volgens Libratone zullen de speakers slechts tijdelijk verkrijgbaar zijn. Welgeteld 25 exemplaren zijn voor 500 euro via de Libratone-site te bestellen. Ook wordt er een exemplaar weggegeven in een online wedstrijd en er is een eBay-veiling die loopt tot 15 juni. De opbrengst gaat naar Unicef. De reguliere Zipp-speaker is ook verkrijgbaar in de Apple Store voor 400 euro.