Gratis bellen met Facebook nu ook in Nederland en België

Gratis bellen met Facebook nu ook in Nederland en België

20-05-2013 13:05 Laatste update: 28-04-2018 11:59

Facebook gaat de concurrentie met Skype en Viber aan en maakt gratis bellen in Nederland en België via Facebook Messenger mogelijk.

Facebook voelt de hete adem van Hangouts in de nek. De universele online chatdienst van Google, waamee je ook kunt (video)bellen, is bezig met een flinke opmars. Reden genoeg voor Facebook om zijn gratis beldienst ook naar Nederland en België uit te rollen. De functie was al eerder in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk beschikbaar.

Facebook Messenger, de officiële chat-app van Facebook, heeft geen update gekregen om internetbellen mogelijk te maken. De functie is gewoon aan de app toegevoegd. Gebruikers kunnen zowel via wifi als 3G bellen en hoe sterker en sneller je verbinding is, hoe beter de geluidskwaliteit. In onze testen is de audiokwaliteit vergelijkbaar met andere diensten als Viber, Skype en Hangouts, waarbij de twee laatstgenoemden sneller verbinding maken.

De belfunctie werkt nog wel wat omslachtig. Zo kun je enkel een contactpersoon bellen door naar zijn contactpagina in Facebook Messenger te gaan en op de knop 'bel gratis' te drukken. Er is nog geen mogelijkheid om iemand snel te bellen, maar mogelijk wordt dit met een toekomstige update verbeterd. Tijdens het gesprek kun je het geluid aanpassen of dempen en wordt de foto van de ontvanger op het scherm weergegeven. Ook verschijnt er een Chat Head, de nieuwe functie in Facebook die je recente gesprekken beter in beeld brengt.

Download Facebook Messenger voor Android en iOS (gratis)