Philips Hue nog slimmer na update

Philips Hue nog slimmer na update
15 mei om 12:04
Laatste update: 28 april om 11:59

De kleurrijke wifi-lampen van Philips zijn na een app-update gevoelig voor het weer, je locatie en zelfs sociale media.

Toen Philips de Hue lampen met wifi voor het eerst liet zien, zei het bedrijf al dat de mogelijkheden eindeloos waren. Zelf trapte het af met een app die onder andere de lichtkleur aan de hand van foto's liet bepalen en de lampen op een bepaalde tijd aan- en uitzette. Ook is er een API beschikbaar waarmee ontwikkelaars de lampen naar hun hand kunnen zetten. Met de update naar versie 1.1 van de officiële app kunnen ook de niet-programmeurs onder ons dat.

Zo kunnen de lampen nu reageren op de locatie van hun eigenaar. Dat gebeurt aan de hand van geofencing. Dan staat er als het ware een onzichtbaar gps-hek om je huis, waardoor Hue weet dat de lampen aan moeten wanneer je vlakbij huis bent, en weer uit moeten als je weggaat. Ook heeft Hue nu een timer, waarmee je bijvoorbeeld in kan stellen dat de lichten in je huis gaan flikkeren als het gerecht in je oven klaar is.

Maar de ondersteuning van IFTTT maakt nog veel meer mogelijk. Voor wie de dienst niet kent: met If This Then That kan je acties opzetten die rekening houden met bepaalde voorwaarden. Door de toevoeging van Hue kan je de lampen bijvoorbeeld van kleur laten veranderen als je op Facebook getagd wordt in een foto, of wanneer je een mailtje van een bepaald iemand krijgt. Je kan je lampen een warmere gloed laten schijnen als het buiten somber weer wordt. Met een groeiend aantal recepten op IFTTT en creatieve Hue-gebruikers zijn de mogelijkheden eindeloos.

Lees meer over:

Deel via