Amazon koopt boekcommunity Goodreads om socialer te worden

Amazon koopt boekcommunity Goodreads om socialer te worden
29 maart om 07:57
Laatste update: 28 april om 13:01

Amazon koopt boekwurmcommunity Goodreads waar gebruikers boekverzamelingen delen, onder meer om zijn Kindle 'socialer' te maken

Goodreads is een site waarmee je boekenlijstjes kan bijhouden en delen met vrienden. De community van boekwurmen wordt nu overgenomen door Amazon. Goodreads heeft meer dan 16 miljoen leden die meer dan 300 miljoenen boeken aan zij n virtuele boekenkasten op de site hebben toegevoegd. Populair onderdeel op Goodreads is het bijhouden van lijstjes met boeken die je nog wilt gaan lezen, de want-to-reads.

Amazon kan alle data van Goodreads gebruiken om nog betere boeksuggesties aan zijn klanten te doen. Door de sharingfuncties van Goodreads over te nemen, wil Amazon volgens de site ook zijn ereader Kindle 'socialer' maken. "We kijken ernaar uit om Goodreads naar de Kindle te brengen en verder uit te vinden wat lezen kan betekenen", schrijven de oprichters van de site. In een interview over de overname zegt een Amazon-manager dat Goodreads voorlopig ook als losse site blijft bestaan.

De publieke boekenlijsten die Goodreads-gebruikers bijhouden zijn op zich op Amazon ook samen te stellen via het onderdeel Listmania. Maar die functie is op de webwinkel nog voor verbetering vatbaar. Bij Goodreads lijken er gewoonweg veel meer boekenlijstjes van hoge kwaliteit te zijn. Van boeken over Noord-Korea tot de beste post-apocalyptische fictie. GoodReads heeft ook apps voor iPhone en Android.

Zie ook onze uitlegparty over social reading uit 2011, met daarin behalve voor Goodreads ook aandacht voor diens concurrenten als Librarything, Shelfari en Anobii.

Lees meer over:

Deel via