Feedly profiteert van stoppen van Google Reader

Feedly profiteert van stoppen van Google Reader

18-03-2013 08:56 Laatste update: 28-04-2018 13:01

Nadat Google woensdag aankondigde dat Google Reader per 1 juli met pensioen gaat, stapten meer dan een half miljoen gebruikers over op Feedly.

Het zijn goede tijden voor de rss-lezer Feedly. Google kondigde woensdag aan dat per 1 juli de stekker uit rss-lezer Google Reader gaat. Binnen 48 uur na de aankondiging stapten meer dan een half miljoen Google Reader-gebruikers meteen over naar Feedly. Feedly is uiteraard blij met deze onverwachte migratie maar kampt enigszins met opschaalproblemen. In een blog meldt het bedrijf dat ‘het in de lucht’ blijven hun grootste prioriteit is in de komende 30 dagen.

Feedly staat ook open voor suggesties van gebruikers voor verbeteringen en belooft op wekelijkse basis nieuwe features te introduceren. Gebruikers van Google Reader kunnen in de nabije toekomst naadloos van Google Reader migreren naar Feedly.

Hoe groot de groep hardcore Google Reader rss-gebruikers is, is niet bekend. Het moeten er miljoenen zijn. Feedly is namelijk niet het enige alternatief en vele gebruikers zullen overstappen naar vervangers van Google Reader. Dat blijkt ook wel uit de online petities. BringGoogleReaderBack heeft ondertussen al meer dan 5000 tweets gegenereerd, KeepGoogleReader 35.000 handtekeningen en 120.000 gebruikers ondertekenden Google: Keep Google Reader Running.

Toch zijn miljoenen gebruikers voor een gigant als Google kennelijk niet de moeite. Google gaf al aan dat Google Reader wel een hoop trouwe fans heeft maar het gebruik zou de laatste jaren te veel zijn afgenomen. Reden voor Google om onder andere Google Reader tijdens een jaarlijkse voorjaarschoonmaak uit het aanbod van diensten te verwijderen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s