Twitter trekt stekker uit Tweetdeck-apps

Twitter trekt stekker uit Tweetdeck-apps

05-03-2013 15:14 Laatste update: 28-04-2018 13:01

tonie

Twitter stopt in mei met de ondersteuning van de Tweetdeck-apps voor iOS, Android en Adobe Air.

Opkopen en afsluiten. Dat is waar Twitter na de overname van de handige Twitter-filtersoftware Tweetdeck mee bezig lijkt. Het bedrijf maakte dinsdag bekend dat de Tweetdeck-apps voor iOS, Android en Adobe Air vanaf mei niet meer worden ondersteund. Die apps werken volgens Twitter met de oude programmeeromgeving van Twitter en die gaat met pensioen. Daardoor komen er uiteindelijk geen updates meer binnen op de apps. Tweetdeck-gebruikers moeten het daardoor op mobiele apparaten doen met de webversie van de dienst.

De Tweetdeck-programma's voor Windows en Mac blijven voorlopig wel werken, maar de vraag is hoe lang nog, want Twitters beleid is duidelijk gericht op het afbouwen van de app-ondersteuning. Volgens Twitter is Tweetdeck op smartphones ook een stuk minder populair dan op de computer. Maar het bedrijf realiseert zich dat de gebruikers van de mobiele apps van Tweetdeck wel getroffen zijn door het beleid en biedt hiervoor zijn excuses aan.

Tweetdeck verliest overigens binnenkort ook de mogelijkheid om Facebook-updates binnen te laden in een van de kolommen. Tweetdeck was jarenlang een handig programma om updates van verscheidene netwerken in hetzelfde scherm binnen te laten lopen, maar door de overname door Twitter is dat voorbij. Twitter is al ook langer bezig om de makers van externe Twitter-apps langzaam de nek om te draaien.

Alternatieven voor Tweetdeck zijn bijvoorbeeld Hootsuite, Twimbow en Bottlenose.