UvA start gratis online cursus

UvA start gratis online cursus

22 februari 2013 om 14:45
Laatste update: 28 april 2018 om 13:32

Ook de UvA zet de eerste stapjes in de online educatiewereld, met het vak Introduction to Communication Science.

De wereld wordt steeds slimmer. Streamen en terugkijken van colleges zorgen ervoor dat online studeren een serieus alternatief wordt voor het huidige systeem, zeker met de mogelijke afschaffing van de ov-studentenkaart.

De Universiteit van Amsterdam is deze week gestart met zijn eerste Massive Open Online Course (MOOC). De cursus Introduction to Communication Science is volgens de universiteit de eerste MOOC ter wereld van de opleiding Communicatiewetenschap. Er hebben zich wereldwijd al duizenden studenten aangemeld. De cursus is gratis, duurt acht weken, is deze week begonnen en heeft een werkdruk van drie uur per week. Aan het einde krijg je een certificaat, helaas niet inwisselbaar voor studiepunten.

De belangrijke Amerikaanse universiteiten Standford en MIT plaatsen sinds 2011 colleges op internet. De Nederlandse professor Walter Lewin (ook bekend van DWDD) heeft met zijn levendige stijl een miljoenenpubliek opgebouwd.

Volgens de NOS zijn ook andere Nederlandse universiteiten bezig met online educatie. De TU Delft begint in september met een master waarvoor je alleen voor de tentamens naar de universiteit hoeft. Vanaf september 2013 starten ook de colleges van de Universiteit van Nederland, met dagelijks 15 minuten college via YouTube.

Lees meer over:

Deel via