Fisker Karma krijgt een voordelige Dutch Edition

Fisker Karma krijgt een voordelige Dutch Edition
28 januari 2013 om 16:12
Laatste update: 28 april 2018 om 14:03

De Fisker Karma komt met een versie die zo is afgesteld dat je precies onder de grens van 0% bijtelling terechtkomt.

In de kantlijn van de recente opwinding over groene auto's werd ook gesproken over het bizarre verschijnsel dat één gram meer of minder op de officiële specificatie duizenden euro's kan schelen voor de eindgebruiker. Het enorme verkoopsucces van de Mégane in 2012 heeft niet alleen te maken met de auto zelf, maar ook hoe gunstig hij in ons belastingstelsel past.

De Fisker Karma kwam er in Nederland bekaaid vanaf. Terwijl je met een Opel Ampera (met vergelijkbare techniek) zonder bijtelling rond kon rijden, was je met de Fisker 14 procent kwijt. Dat is een knap bedrag op een auto van een ton. Nu is er in overleg met de Amerikaanse automaker een 'Dutch Edition' die net onder de grens van de 0 procent bijtelling en geen wegenbelasting valt. Bakken voordeel dus. Daarnaast kun je met de MIA, KIA en VAMIL-regeling de auto voor een prikkie naast het kantoor van één van je BV-tjes zetten.

Ondertussen presenteerde Bob Lutz in Amerika een Fisker Karma waar alle milieuvriendelijke techniek uitgehaald is en een dikke 638 pk V8 uit een Corvette voor is teruggeplaatst. Een beter voorbeeld van cultuurverschillen is moeilijk voor te stellen.

Foto's: Michael Danker

Lees meer over:

Deel via