HTC Mini: de smartphone voor je veel te grote smartphone

HTC Mini: de smartphone voor je veel te grote smartphone

28-01-2013 10:13 Laatste update: 28-04-2018 14:03

Fijn hoor, een phablet met een reuzenscherm. Maar te groot om steeds uit je tas te halen. Daarom verkoopt HTC de HTC Mini, een verlengstuk voor je smartphone.

2013 is overduidelijk het jaar van de smart watches. Dat zag je vooral op de afgelopen CES in Las Vegas waar een reeks fabrikanten smartwatches introduceerde. We verkopen er zelfs eentje in de Bright Store. Overigens is de opmars van de smart watch niet verwonderlijk. Een goede smart watch is immers een verlengstuk van je smartphone, die je niet voor elk berichtje uit je tas of zak wilt halen. Zeker nu we steeds vaker smartphones met vijf inch schermen zien, zoals de Samsung Note en de HTC 5 inch Butterfly.

HTC heeft echter geen smart watch in zijn assortiment en bedacht voor de Chinese markt een uniek alternatief: een kleine uitgeklede smartphone als verlengstuk voor je grote smartphone. Met de HTC Mini voer je gesprekken en meer terwijl je je grote Butterfly in de tas laat zitten. De HTC Mini verbind je via Bluetooth en pair je via NFC. Het zwartwit schermpje laat berichtjes, agenda-items en een gesprekken log zien. Hoewel je geen apps kan draaien, is het toch een smartphone te noemen.

De Mini is ook een afstandsbediening voor je Butterfly smartphone. Verbind je de Butterfly via HDMI aan je tv dan is de Mini ook een afstandsbediening voor je tv. De Mini kan de camera van Butterfly ook op afstand triggeren. Raak je de Mini kwijt - en dat is natuurlijk veel makkelijker met een Mini - dan gaat er op de Butterfly een find-my-phone alarm af. Bij mij gaat er in elk geval een Uitpakparty-alarm af. Een smartphone voor je te grote smartphone? Dat is als een afstandbediening voor je afstandsbediening. Dat gaat hem zeker niet worden.