UPC-modems gaan ook verbinding delen via wifi

UPC-modems gaan ook verbinding delen via wifi

12-12-2012 15:20 Laatste update: 28-04-2018 14:34

In navolging van Ziggo gaat ook UPC de modems van klanten voorzien van een hotspotfunctie, waarmee ze publieke wifi aanbieden.

UPC gaat ook zijn modems van klanten geschikt maken om de verbinding als openbare wifi-hotspots te delen. Dat kondigde UPC-baas Robert Dunn aan tijdens een congres in Houten, schrijft Emerce. Zo'n hotspotfunctie test Ziggo al langer bij tienduizenden klanten in het noorden van het land.

Het is niet helemaal duidelijk of UCP de nieuwe functie op afstand activeert via een software-update of dat het alleen in nieuwe modems zit. UPC noemt het slechts 'vergelijkbaar' met wat Ziggo doet.

Ziggo heeft in Groningen inmiddels 18 duizend klanten die hun verbinding delen als publieke wifi-hotspots. Ziggo-klanten kunnen gratis surfen op die punten. De hotspot-functie zou volgens Ziggo niet ten koste gaan van bandbreedte van de thuisgebruikers gaan, omdat er sprake is van een gescheiden netwerk. Klanten kunnen eenmalig inloggen waarna ze automatisch toegang krijgen tot alle Ziggo-hotspots op hun eigen laptops of mobiele apparaten.