Google+ Communities alternatief voor Facebook Groups

Google+ Communities alternatief voor Facebook Groups
7 december om 09:40
Laatste update: 28 april om 14:34

Google+ heeft een nieuwe Communities-functie gekregen waarmee groepen rond interesses zijn aan te maken.

Google wil meer gelijkgestemden bij elkaar brengen, vertelde Google+ manager Bradley Horowitz vorige maand al bij een bezoek aan Amsterdam. Daarmee zinspeelde hij op een nieuw onderdeel van Google's sociale netwerk, dat donderdag is gelanceerd Communities, een nieuw onderdeel van Google+ waarmee mensen rond hun interesses groepen kunnen opzetten. Communities lijkt een antwoord op Facebook Groups.

Iedere G+-gebruiker kan een community aanmaken, die zowel openbaar als besloten kan zijn. De communities hebben de mogelijkheid om berichten en foto's te delen, evenementen aan te maken, leden kunnen +1's uitdelen of samen videogesprekken opzetten via Hangouts. De communities kunnen ook subgroepen hebben. Vanaf de Google+-knop op een website is een bericht met een community te delen.

Google+ heeft ruim een jaar meer dan 500 miljoen geregistreerde gebruikers, waarvan er 135 miljoen minimaal een keer per maand op de site van Google+ zelf komen en 235 miljoen gebruiken Google+ via andere Google-diensten.

<object width="390" height="321" data="http://www.youtube.com/v/lpUDWCSRQIU" type="application/x-shockwave-flash"><param name="data" value="http://www.youtube.com/v/lpUDWCSRQIU"><param name="src" value="http://www.youtube.com/v/lpUDWCSRQIU"></object>

Lees meer over:

Deel via