Slimme Nest-thermostaat komt officieel naar Europa

Slimme Nest-thermostaat komt officieel naar Europa

5 december om 07:18
Laatste update: 28 april om 14:34

De thermostaat die van je gedrag leert en met smartphone te besturen is, verschijnt eerst in Frankrijk en Engeland.

Nest is de eerste thermostaat die gadget-liefhebbers enthousiast heeft gekregen. Niet alleen is de fraai ontworpen ronde thermostaat met touchscreen mooier dan alle andere thermostaten, hij is ook slim. Nest leert van het gedrag van zijn gebruikers. Zowel door bij te houden wanneer ze zelf de temperatuur aanpassen als door met bewegingssensoren de aanwezigheid van mensen te checken. Ook is Nest door middel van apps of een site op afstand te bedienen.

Vooralsnog is de thermostaat alleen in de VS verkrijgbaar. Importeren kan, Nest is er alleen niet helemaal op berekend in Europa geïnstalleerd te worden. Maar daar komt verandering in, liet Nest-CEO Tony Fadell weten op het internetcongres LeWeb in Parijs. Fadell vertelde daar dat Nest vergevorderde plannen heeft de thermostaat in Europa uit te brengen, weet website Numrush.

Fadell is in Europa om hardware- en retailpartners voor de thermostaat te vinden. Hij zegt te hopen de thermostaat snel te kunnen lanceren, te beginnen in Engeland en Frankrijk. Het is niet duidelijk of die Nest beter werkt met Nederlandse verwarmingsketels dan het Amerikaanse model. Mocht dat zo zijn dan is een Franse of Engelse Nest een stuk interessanter voor Nederlanders dan de Amerikaanse. Wel is het zo dat de thermostaat ook zaken als weer en tijd meeneemt in zijn temperatuursbepaling. De huidige Nest doet dat op basis van een postcode.

Lees meer over:

Deel via