10 gadgets waar we naar uitkijken in 2012
Nieuws

10 gadgets waar we naar uitkijken in 2012

woensdag 25 januari 2012 14:46

Naar welke gadgets verlangen we in 2012 het meest? Deze tien producten staan hoog op ons verlanglijstje.

De afgelopen weken hebben we al overzichten gepubliceerd met de 10 films waar we naar uitkijken en de 10 games waar we niet op kunnen wachten. Nu is het de beurt aan de gadgets. Welke gear valt er in 2012 te verwachten?

 

iPhone 5
Afgelopen herfst verwacht maar niet gekomen. De herkansing volgt dit jaar in de zomer of het najaar. De timing schijnt mede-afhankelijk te zijn van ondersteuning voor 4G. De vernieuwingen zijn volgens de geruchten een ander ontwerp en een snellere chip. Grote vraag is of hij een groter scherm krijgt. De aankondiging kan mogelijk begin juni tijdens een Apple-conferentie plaatsvinden.

 

Samsung Galaxy S3
De Galaxy S2 was de best verkochte telefoon van 2011 in Nederland. Samsung kan zijn Android-hit herhalen met de S3, waarvan vermoedelijk al beeldmateriaal is opgedoken. Het toestel zou een veel betere accuduur krijgen. Verwacht ook een groter 4,6 inch scherm, een snellere dualcore-chip, een betere camera en NFC-ondersteuning, allemaal in een dun jasje. Zet Samsung de Android-concurrentie nog verder op afstand?

 

Lytro
Dit is de eerste goedkope camera die het hele lichtveld vastlegt, zodat je achteraf op elke plek in de foto kan scherpstellen, op het ingebouwde touchscreen of op de computer. Het ziet er zo uit. Lees ook onze eerdere uitleg. Bottom-line: niet meer letten op camerasettings, maar alleen nog op de compositie. De meningen verschillen: van een revolutie op fotografiegebied tot slechts een geinige gimmick. Maar bijzonder is het. Dezelfde techniek kan uiteindelijk ook naar smartphones komen. Steve Jobs sprak erover met de Lytro-oprichter.

 

iPad 3
De derde iPad krijgt een nieuw highres-scherm dat hem zelfs iets dikker zou maken. Da's het belangrijkste gerucht tot nu toe. Ook zou de iPad 3 een quad-core chip en Siri krijgen. De vorige keren kondigde Apple de nieuwe iPad rond maart aan, maar dit keer kan het nieuws komen op wijlen Steve Jobs' verjaardag op 24 februari.

 

Nest
Energie besparen dankzij de online thermostaat. Essent en Eneco bieden klanten al thermostaten met online functies aan, maar de Nest gaat een stapje verder. Hij kan ook automatisch de temperatuur aanpassen op basis van je gedragspatronen en de weersvoorspelling. Bediening gaat via apps of het touchscreen. Gevolg is een energiebesparing van 10 to 35 procent. Hij ziet er retestrak uit. Nest was in november binnen mum van tijd uitverkocht, later dit jaar start de verkoop weer: 250 dollar.

 

Nintendo Wii U
Vorig jaar al aangekondigd en gedemonstreerd, maar de releasedate blijft een vraagteken. De Wii U combineert een tablet-controller met een nieuwe console. De joypad heeft een 6 inch touchscreen, camera, microfoon en bewegingssensor. Binnenshuis kun je op de 'tablet' blijven doorspelen als je niet voor de tv zit. De oude Wii-controllers blijven werken. Op portable-gebied krijgt Nintendo's 3DS in 2012 concurrentie van de Playstation Vita met betere graphics dan smartphones. Maar het is spannender om te zien wat de Wii U gaat doen. Top of flop?

 

Little Printer
De Little Printer print draadloos vanaf je smartphone uit op het formaat van een kassabon. Hij werkt zonder inkt en bedrukt papiertjes via hitte. Afspraken, nieuwtjes, verjaardagen, een puzzeltje. Er is ook een app voor het maken van je eigen mini-krant. En hij is handig voor todo-lists. Of de prijs ook klein maar fijn is, blijft nog afwachten.

Bang & Olufsen Play Beolit 12
Speakers voor draadloos streamen komen in alle soort en maten. Steeds meer modellen, ook van duurdere merken, ondersteunen AirPlay voor streamen vanaf iOS of iTunes op Mac of Windows. Opvallendste draadloze Airplay-speaker is B&O's Play Beolit 12. Ziet eruit als picknickmand en werkt op een batterij. Handig voor in de keuken, garage, zolder, tuin of op het strand. Het is B&O dus hij is niet goedkoop: 685 euro. Wil je een oude speaker AirPlay-ready maken? Griffin komt met een oplossing: de Twenty.

 

Samsung Smart Window
Samsung neemt later dit jaar zijn Smart Window in productie: beeldscherm en raam tegelijk. Het transparante touchscreen werkt als monitor en biedt ook een blik op de buitenwereld. Maar van buiten kun je niet naar binnen kijken. Het schermraam verbruikt zeer weinig energie en is op te laden door zonlicht. Prijs is nog geheim, maar zal wel even slikken worden. Hij heeft ook een app die als lamellen werkt, kijk maar.

 

Apple televisie?
Verklapt door Steve Jobs in z'n biografie: de eerste echte Apple-televisie. De tv zou programma's en films syncen via iCloud en te bedienen zijn met Siri's spraakherkenning. Videobellen met FaceTime zou ook kunnen. De interface wordt supereenvoudig, beloofde Jobs. 'I finally cracked it.' Tja, daar worden we wel nieuwsgierig van. Maar komt ie nog in 2012? Hoeveel tijd heeft Apple nodig om de tv perfect te maken? De huidige Apple TV-netwerkspeler verkoopt overigensook steeds beter. Misschien komt dat tv-toestel nog voor de kerstdagen, maar het kan zomaar 2013 worden. Concurrenten Samsung, LG en Sony komen dit jaar in elk geval wel met de eerste toepassingen van tv-bediening via spraak en gebaren, terwijl Google TV over een paar maanden in Europa start.

Welke gadgets staan hoog op jouw verlanglijst dit jaar?

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Vergeet de Nest. De vorige week aangekondigde 'Toon' van Eneco (http://toon.eneco.nl/) lijkt mij veel meer de toekomst. Lijkt me echt een aanwinst voor de woonkamer muur die ik dagelijks ga gebruiken.

 

Alleen dan moeten we wel allemaal over op Ececo, of niet? Dat gaat vast niet gebeuren.

 

Ik verwacht veel meer van dergelijke thermostaten. Eneco heeft de Toon echt niet zelf bedacht en geproduceerd. Hebben ze niet gewoon een 'badge' op een bestaand product geplakt?

 

Zijn berichtjes, het weer en files echt wat je wil op een thermostaat? En dan in combinatie met een apparaat dat -waarschijnlijk- elke bit real-time deelt met Eneco. Nee, geef mij maar de nest. Geen overbodige meuk in mijn huis a.u.b.

>> U ontvangt via Toon relevante service berichten over
>> storingen in uw cv-ketel, software updates en updates
>> van uw leveringstarieven.
Ik kijk er al naar uit: berichtjes over software updates. Lekker m'n thermostaat updaten, want dan wordt het sneller warm. Ofzo.

 

De versie van Eneco kan mij niet echt bekoren. De Eneco versie is toch wel een erg groot ding aan de muur, de Nuon variant integreert volgens mij beter in de bestaande situatie. Nuon komt met de E-manager (http://www.nuon.nl/energie-besparen/e-manager/) wat voor mij echt wat praktischer is.

 

Beter wachten we de Marvin af! Energiemonitor voor gas, elektra en zonnepanelen. Mogelijkheden tot thermostaat, huisalarm en camera's!

En... je hoeft niet over te stappen naar Eneco of Nuon etc. ;-)

 

Pioneer CTF-1250

 

komaan zeg, staan we nu echt te springen voor een nest van 250$? Wetende dat je een Raspberry PI (volwaardige PC) kunt kopen voor 35$ met wat toeters en bellen met temp-meting. Of nog een goedkope gsm die al te koop is vanaf 29€ die via sms kan aangesproken worden (schema's te vinden op het net indien niet gemaakt door een leverancier). Laat ons terug met ons voeten op de grond komen want op die 250$ zit serieus wat winst waar geen burger beter van wordt.

 

Zet in op 4/10 (hoop ik dan)

Smart Window van Samsung is wel helemaal cool!

 

Doe mij maar een Nikon D800, een Raspberry Pi, een Asus EEEpad 370 en het faillissement van Nintendo.

 

Zal dat faillissement even uitleggen: nu is Mario en Co nergens op verkrijgbaar, uitgezonderd een paar ouderwetse, kinderlijke en zeer obsolete consoles. Nintendo wil maar niet de stap naar de 21ste eeuw zetten qua game-distributie. Dan moeten ze dus maar failliet.

 

Ik vind de iPad, Iphone en Galaxy nou niet echt gadgets waar ik naar uitkijk. Die zijn er al een tijdje, en komen in een nieuw jasje, met specs van nu. Is een upgrade, geen nieuwe gadget.

 

Ben het met PDJ eens. Want dan hadden de XBOX v. Next het PS4 ook in het lijstje kunnen staan

 

ok, leuke toepassing van techiek die smart window maar dan?
ik zie het echte nut niet (in een thuissituatie}

richt je eens op autoruiten, icm augmented reality en navigatie een volgende stap?

 

Eens met PDJ en Arnoud, weinig nieuwe gadgets om echt naar uit te kijken, behalve dan de Lytro camera, dat wil ik wel eens van dichtbij zien

 

Grappig dat 5 van de 10 gadgets Apple gerelateerd zijn. Is dat bewust gedaan Tony?

 

Hheeey waar is de LG OLed tv dan? Die is hotttttt

 

Het enige waar ik op dit lijstje naar uitkijk is de iPhone.

Galaxy S3 doet me gapen. Dunner, sneller, groter... Waar blijft de innovatie? Ik hoop dat de iPhone 5 ogen doet openen.

 

Zeur niet Macworld, noem dan alternatieven!

 

Lytro is big-fail. Waarom zou je het moment van fotograferen uitstellen naar een later tijdstip? Nog meer tijd nodig die we niet hebben. Gimmick, meer niet.

 

Een moment missen doordat je camera het focussen is, dat behoort dan tot de verleden tijd, dus nooit meer DAT moment missen.

 

De Toon van Eneco laat mooi het stroom en gasverbruik zien. De E-Thermostaat van Essent is de enige in Nederland waar je daadwerkelijk je verwarming kan verstellen vanaf je smartphone waar je ook bent. Het enige is dat je dan weer via een andere app je gebruik kan inzien. Kortom: de Nest is beter dan welke oplossing dan ook in Nederland, al komt de e-thermostaat van Essent het meest in de buurt.

Ik ben benieuwd welke Nederlandse energieleverancier de Nest gaat importeren en verkopen....

 

@22.18 u, inderdaad. Ik verheug me op het moment dat er voor een betaalbare prijs zon prachtige 55 inch Oled in de winkel staat. Dan kan mijn 42 inch Led naar de slaapkamer en de Oled neemt zijn plaats in.

 
afbeelding van xahmol

Enige waar ik ECHT naar uit kijk is de Apple televisie.
Dat beloofd weer een echte industry changer te worden.

Sterker nog: gezien wat de concurrentie nu al aan het doen is, IS het nu al een industry changer puur door aangekondigd te zijn.
Samsung/Sony en consorten doen het nu al in hun broek puur door de speculatie terwijl nog niets is aangekondigd.

Interesting times in televisie land. Ik koop in ieder geval zelf nog even helemaal niets tot ik zeker weet wat de Apple televisie wordt.

 

Volgens mij is de TV überhaupt al passé (als groot ding aan de muur). Hier in huis kijken alle pubers hun eigen ding op de iPad. De 50 inch FullHD staat te verstoffen. Wij hebben zelf een beamer op de slaapkamer voor een enkele film, en dan heb je het wel gehad.

 

@Xahmol, het zal ongetwijfeld een prachtig product worden maar als ik moet kiezen tussen een Apple tv van 4000,- of een Sony, Samsung of Panasonic smart -tv die precies hetzelfde kan alleen een minder gelikt uiterlijk heeft en 2000,- kost ga ik toch voor het laatste.

 
afbeelding van xahmol

Knap dat je nu al weet dat een Sony/Samsung/Panasonic smart TV hetzelfde kan als de nog niet eens aangekondigde Apple televisie ;-)

Maar mijn punt was ook niet eens dat ik per sé de Apple televisie wil kopen. Wel dat de pure speculatie dat die er komt de reden is dat Sony/Samsung/Panasonic nu over elkaar heen buitelen met SmartTVs.

Denk overigens dat de innovatie ook nog wel eens in de contentdeals kan zitten. Waar ik overigens weer een minder groot voorstander van ben als dat betekend dat je straks serie A alleen op Google TV based sets kan kijken en je voetbalcompetitie B alleen op iDevices.

 

Wow Neuromancer heeft voorkennis over de exacte specs en de prijs van de Apple TV en de alternatieven. Thanks man, waardevol.

 

Een TV blijft een lelijk apparaat, een dominerend zwart gat in de huiskamer. 'T zou geweldig zijn als dit gewoon een doorschijnende glasplaat wordt. Als Apple daar eens meekomt zou dat een ware revolutie op TV gebied zijn.

 

Ja Mie Ketelkamp, inside information. En ik ga je een investeringstip geven: Buy Buy Buy !!! Hahaha.

 

Ik mis in dit lijstje de Tesla Model S. 17" 500 km gadget op 4 wielen...

 

Een hoop om naar uit te kijken dus! http://www.a-s-k.nl

 

@ piet patat. heb jij uberhaupt het artikel wel gelezen?

 

Nieuwsbrief