Einde voor Nederlandse maker oprolbare schermen

Einde voor Nederlandse maker oprolbare schermen

4 december om 07:28
Laatste update: 28 april om 14:34

Het Eindhovense Polymer Vision, dat oprolbare schermen ontwikkelde, is nu helemaal gestopt.

Aan de Eindhovense startup Polymer Vision, specialiseerd in oprolbare schermen, lijkt nu een einde gekomen. Het kwakkelende bedrijf werd in 2009 overgenomen door fabrikant Wistron, maar dat heeft Polymer Vision nu helemaal gesloten, stelt technisch directeur Edzer Huitema. Alle medewerers zijn ontslagen, nadat Wistron er niet in slaagde een koper te vinden. Wistron is een bekende Chinese fabrikant voor andere merken. Het bedrijf maakt onder meer de e-readers van Kobo.

Volgens Engadget heeft Wistron nog geen formele verklaring voor het stopzetten gegeven, maar lijkt het erop dat Polymer Visions techniek achterhaald is. Mensen zijn gewend geraakt aan steeds grotere lcd-schermen in smartphones en tablets. Andere partijen gaan nog wel verder met het ontwikkelen van flexibele displays. Zo kwam LG in maart nog met buigbaar e-paper.

Polymer Vision deed rond 2008 een mislukte poging om de eerste telefoon met een klein oprolbaar eInk-display tot een succes te maken. Het werkte ook aan grotere schermen en kleurenversies. De startup had onder meer een 6 inch variant die zeker 25 duizend keer valt op te rollen zonder stuk te gaan. De resolutie is 800x600 pixels. Het scherm is flexibel genoeg om rond een muntstuk te rollen zonder dat het beschadigt.

<object style="width: 405px; height: 255px;" width="405" height="255" data="https://www.youtube.com/v/xxhCiLvi5LI?fs=1&amp;hl=nl_NL&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash"><param name="src" value="https://www.youtube.com/v/xxhCiLvi5LI?fs=1&amp;hl=nl_NL&amp;rel=0"></object>

Lees meer over:

Deel via