Android-console Ouya haalt eerste belangrijke deadline

Android-console Ouya haalt eerste belangrijke deadline
3 december om 07:29
Laatste update: 28 april om 14:34

De 99 dollar kostende gameconsole Ouya valt eind december bij enkele honderden ontwikkelaars op de deurmat.

Bijna niemand had gedacht dat het de mensen achter Ouya zou lukken om hun eerste strakke deadline te halen. In een blogpost laat het kantoor van de goedkope Android-spelcomputer weten dat de eerste developer-consoles vanaf 28 december naar de ontwikkelaars worden verzonden. Deze zogeheten dev consoles (à 800 dollar) zijn bedoeld om de ontwikkelaars alvast met de Ouya kennis te laten maken en hen te stimuleren om games voor de spelcomputer te ontwikkelen.

De dev consoles worden met een controller en Android 4.1 Jelly Bean geleverd. Op dit moment is het team achter Ouya druk bezig om Jelly Bean voor het gebruik met een controller en het gamen op een groot scherm te optimaliseren. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan de Ouya Development Kit (ODK), een (hulp)programma waarmee games voor de Android-console ontwikkeld kunnen worden. De ODK is gebaseerd op de Android SDK, de ontwikkelaarskit voor het testen van apps.

In de blogpost is ook voor het eerst de dev console op de foto (linksboven) te zien. De Ouya haalde via Kickstarter in één dag meer dan 2 miljoen dollar op en de console ondersteunt ook het opensource-mediacenter XBMC en de gamestreamingdienst OnLive. Hierdoor kan de Ouya ook worden gebruikt om films vanaf je desktop naar de televisie te streamen of populaire Android-apps te draaien.

De Ouya is voor 99 dollar te koop (verzending naar Nederland is 20 dollar) en alle games worden free-to-play. De Android-console beschikt over een rappe Tegra 3 quadcore-processor, 1 gb werkgeheugen, 8 gb opslagruimte, wifi, Bluetooth en een HDMI-uitgang. Als de mensen achter Ouya ook hun tweede deadline gaan halen, hebben gamers de spelcomputer in april van volgend jaar binnen.

Lees meer over:

Deel via