Is dat een full-hd tv in je zak of ben je blij me te zien?

Is dat een full-hd tv in je zak of ben je blij me te zien?

17-10-2012 12:33 Laatste update: 28-04-2018 15:36
Author profile picture

Floris Poort

HTC laat de 5 inch J Butterfly zien, een telefoon met een beeldscherm met 1920x1080 pixels. Net zoveel als een full-hd tv.

Apple introduceerde twee jaar geleden de term retina. Een wetenschappelijk klinkend maar op niks gebaseerd woord om de scherpte van beeldschermen aan te duiden. Sindsdien zijn we ons bewust van het aantal pixels op onze telefoon: hoe meer en hoe kleiner, des te scherper tekst en beelden eruit zien. HTC doet een gooi naar de troon en onthulde in Japan hun nieuwe J Butterfly, een 5 inch telefoon met een super lcd-3 scherm met 1920x1080 pixels.

Het toestel lijkt dezelfde 1.5GHz quadcore Qualcomm processor als de LG Optimus G te hebben. Daar zit de krachtige Adreno 320 gpu op, daarnaast heeft de telefoon 2gb aan ram. Een onbetwiste krachtpatser. Het standaard 16gb geheugen kan met een micro-sdhc-kaartje uitgebreid worden, de camera volgt met 8 megapixel de standaard.

Toch blijft het scherm het meest opvallend. Met een pixeldichtheid van 440 pixels per inch gaat het de retina van de iPhone ver voorbij: die blijft steken op ‘maar’ 326 ppi. Of dit het display is dat LG eerder dit jaar presenteerde, wilde HTC aan de aanwezige pers niet vertellen. Wel heeft the Verge in close-up de pixels van de iPhone 5 en deze HTC vergeleken. De sowieso al onzichtbare pixels van de iPhone lijken in vergelijking lomp.

De 143x71x9,1 mm metende telefoon weegt 140 gram en is ook nog eens waterproof. In Japan verschijnt het toestel begin december. HTC heeft laten weten dat we hoe dan ook telefoons met dit scherm in andere landen kunnen verwachten.