Nintendo Wii U voor de feestdagen in huis voor zo'n 299 euro

Nintendo Wii U voor de feestdagen in huis voor zo'n 299 euro

13-09-2012 15:08 Laatste update: 28-04-2018 16:07

De nieuwe spelcomputer van Nintendo komt in twee varianten uit; een wit instapmodel en een zwarte premium-bundel.

Nintendo heeft zojuist bekendgemaakt dat hun nieuwe spelcomputer Wii U op 30 november in Europa verschijnt. Ze gaan de console verkopen in twee varianten: basic wit met 8 gb geheugen en premium-zwart met 32 gb geheugen. De premium-bundel bevat extra's als een hdmi-kabel, verschillende opladers en de game Nintendo Land. Wat de bundels hier in Europa gaan kosten, is nog niet duidelijk; winkeliers mogen dat zelf bepalen. Amerikaanse prijzen zijn er wel: 299 dollar voor basic en 349 voor premium. Ik ga er van uit dat de prijzen hier grofweg hetzelfde zijn in euro's.

In beide bundels zit ook een Wii U GamePad; half controller, half tablet. Daarnaast bevestigde Nintendo dat controllers en accessoires die werken met de Wii het ook doen op de nieuwe Wii U. Virtual Console games kunnen bovendien overgezet worden naar de nieuwe spelcomputer. Verder vertelde Nintendo dat de Wii U 2 gb intern geheugen heeft, dat is meer dan de Xbox 360 en PS3 die het beide met 512 mb doen. In de praktijk gebruikt de console 1 gb voor het besturingssysteem, de andere gb is voor het spelen van games.

Disks waar de games op staan, zijn 25 gb groot, even groot als de Blu-rays die de PS3 leest. De games New Super Mario Bros U en Nintendo Land komen samen met de Wii U als launch-titel uit. Ook FIFA 13, Mass Effect 3, Call of Duty: Black Ops II, Nano Assault Neo, Rayman Legends, Trine 2: Director's Cut, ZombiU en het Nederlandse Toki Tori 2 zijn bij lancering meteen te koop.

Een vreemd product dat Nintendo aankondigde is de Wii Remote Plus Additional Set. Het setje bevat een ouderwetse Wiimote met nunchuck en sensor balk. Speciaal voor de mensen die niet nog een Wii hadden staan. De Wii U werkt met tot 4 Wiimotes en 2 GamePads tegelijk.