Apple maakt nieuwe iPods bekend

Apple maakt nieuwe iPods bekend

12-09-2012 18:21 Laatste update: 28-04-2018 16:07

tonie

Apple komt met nieuwe iPods. De iPod Touch heeft hetzelfde scherm als de iPhone 5, de Nano is vernieuwd, evenals de oordoppen.

De nieuwe vijfde generatie iPod touch heeft hetzelfde grote 4 inch scherm als de iPhone 5. De iPod touch is nog maar 6,1 mm dun en werkt met de dual-core A5-chip. Hij heeft een 5 megapixelcamera, 720p video-opname, Facetime HD, Airplay-mirroring en nu ook de spraakassistent Siri. Apple komt met een armbandje voor de iPod touch, de zogeheten 'loop', die aan een speciaal schroefje in de behuizing is te bevestigen. Het bandje moet voorkomen dat het toestel uit je hand vliegt tijdens fanatiek gamen.

De iPod touch werkt ook met het nieuwe iOS6. Voor het eerst is de iPod touch ook in vrolijke kleuren te koop: behalve zwart en wit komt de mediaspeler beschikbaar in blauw, fel geel en rood. De nieuwe iPod touch kost 319 euro (32 GB) of 419 euro (64GB).

De nieuwe iPod Nano heeft een ander, groter ontwerp gekregen. Hij heeft een 2,5 inch multitouch scherm. Het is de dunste nano tot nu toe: 5,4 mm dik. Hij heeft een fysieke bedieningsknop aan de zijkant. Hij verschijnt in zeven verschillende kleuren. De nieuwe Nano heeft een ingebouwde stappenteller, FM-tuner, Bluetooth en dezelfde kleinere connector als in de nieuwe iPhone 5. Hij kost in Nederland 160 euro (16 gb).

Apple heeft ook zijn bekende witte oordoppen aangepast. Ze hebben een nieuw design gekregen en heten voortaan Earpods. Ze zouden betere geluidsweergave bieden. Ze zitten bij alle nieuwe producten, dus niet alleen bij de iPods, maar ook bij de iPhone 5.

Apple kondigde ook een nieuwe versie van iTunes aan met een simpelere interface. Vanaf eind oktober is de software beschikbaar. De elfde versie van iTunes heeft Facebook-integratie, het mislukte sociale netwerk Ping is eruit gehaald, en je kan zien welke apps, muziek en films vrienden liken in de iTunes Store. De exacte datum waarop de nieuwe iTunes is te downloaden is nog niet bekend.