Rukken met designstukken

Rukken met designstukken
29 augustus 2012 om 13:57
Laatste update: 28 april 2018 om 16:07

Mannenspeeltje Tenga3D uit Japan wint als eerste sex toy een design award voor zijn looks.

Als we het over seks toys hebben, heeft 'aantrekkelijk' vooral betrekking op de functionaliteit. Voorheen betekende een aantrekkelijk uiterlijk bij een seksspeeltje vooral vleeskleurig silliconen, zwart rubber of parels. Het masturbatiehulpstuk Tenga 3D brengt daar verandering in. Het mannenspeeltje uit Japan wint als eerste een designprijs, de Duitse Red Dot Design Award. Terecht?

De Red Dot Award beloont producten voor esthetiek en functionaliteit. Over de functionaliteit van de Tenga kan ik als vrouw niks zeggen, maar er zijn diverse filmpjes waar je 18 voor moet zijn om ze te bekijken die je laten zien wat het effect is. De vorm is vernieuwend. Geen vleeskleur en ook geen ronde vormen of anatomische gelijkennis.

Tenga verbreekt de visuele relatie met menselijke seksorganen en maakt patronen en reliëfs als geometrische figuren. Zo bestaat Polygon uit driehoekjes, is Spiral bekleed met spiralen. Die zitten aan de buitenkant zoals je ziet. Voor gebruik draai je het hele spul binnenstebuiten zodat het reliëf aan de binnenkant terecht komt. En daarna keer je dat weer om, handig met schoonmaken. Een Tenga 3D kost 37 euro, of in de aanbieding voor 23 euro. Wie gaat het proberen?

<object width="405" height="255" data="http://www.youtube.com/v/rUEcak-6SBs" type="application/x-shockwave-flash"><param name="data" value="http://www.youtube.com/v/rUEcak-6SBs"><param name="src" value="http://www.youtube.com/v/rUEcak-6SBs"></object>

Lees meer over:

Deel via