Samsung doet weer Apple na

Samsung doet weer Apple na

24-08-2012 14:07 Laatste update: 28-04-2018 16:38

Samsungs nieuwe winkel in Sydney lijkt op de Apple Store. En een promofilmpje voor de Galaxy S III voelt als een Apple-video.

De timing kon stukken beter. Terwijl de jury in het Californische San Jose een dezer dagen tot een uitspraak komt in de belangrijke rechtszaak tussen Apple en Samsung over het vermeende kopieergedrag van de Koreanen, heeft Samsung nu Apple op twee andere manieren nagedaan. Althans, zo valt dat te zien als je je in het Apple-kamp bevindt.

Allereerst opende Samsung donderdag in het Australische Sydney een 'superstore', een grote winkel waarvan de inrichting veel weg heeft van een Apple Store. Meerdere Australische media, waaronder de Sydney Morning Herald, zien gelijkenissen tussen de Samsung-winkel en de Apple Store: veel glas, gadgets op minimalistische tafels en overal medewerkers in blauwe shirts (maar blauw is nu eenmaal Samsungs kleur). Overigens zit de Apple Store maar 170 meter verderop in dezelfde straat. Je kan hem zelfs zien als je in de Samsung Superstore staat.

Tegelijkertijd kwam Samsung in eigen land met een nieuw promotiefilmpje voor de Galaxy S III, waarin designers aan het woord komen. Het is gefilmd op een manier die vergelijkbaar is met eerdere Apple-filmpjes. Volgens criticasters lijkt de Samsung-video te veel op Apple's videostijl, maar oordeel zelf:

Hieronder twee tours door de Samsung Superstore in Sydney: