Apple sleutelt aan post-tv tijdperk

Apple sleutelt aan post-tv tijdperk

20-08-2012 08:14 Laatste update: 28-04-2018 16:38

De nieuwe settopbox van Apple zou meer on-demand programma's moeten bieden en een simpelere iPad-achtige interface.

Na het nieuws dat Apple met kabelbedrijven onderhandelt over doorgifte van live-tv en on-demand programma's via zijn Apple TV of een opvolger daarvan, komt zakenkrant Wall Street Journal nu met een vervolg over Apple's tv-plannen. Volgens waarschijnlijk dezelfde anonieme bronnen wil Apple tv-programma's automatisch in de cloud opslaan, zodat je ze op elk moment kan terugkijken. Ook terugspoelen van live tv zou mogelijk worden met zijn nieuwe settopbox. De programma's zouden ook op iPhone en iPad beschikbaar moeten komen.

Apple wil dat on-demand alle afleveringen van een lopende serie beschikbaar moeten komen en niet maar een paar. Het bedrijf onderhandelt met Amerikaanse kabelbedrijven over een completer aanbod.

De user-interface van de huidige Apple TV gaat volgens de WSJ op de schop om het eenvoudiger te maken. Er zouden schermen met icoontjes komen die meer lijken op de iPad. Details zijn verder schaars, maar de nieuwe settopbox zou ook standaardfuncties krijgen om via social media te delen waar je naar kijkt of wat je leuk vindt.