Mysterieuze overname cloudgamedienst OnLive

Mysterieuze overname cloudgamedienst OnLive
20 augustus om 06:56
Laatste update: 28 april om 16:38

De gamedienst OnLive, waarmee je consolegames speelt via de cloud, maakt een doorstart na een overname. Maar door wie?

De cloudgamedienst OnLive maakt een doorstart, nadat het bedrijf is overgenomen door een onbekende partij, dat veel geld in OnLive heeft gestoken. De overname is voorlopig erg mysterieus, want niet bekend is wie er achter zit. Vreemd is ook dat vlak voor de overname het voltallige personeel werd ontslagen, mogelijk om hun aandelen waardeloos te maken. Ook zou een faillissement hebben gedreigd.

OnLive gaat gewoon door met het aanbieden van consolegames die via de cloud zijn te spelen. De games draaien op servers die je toetsaanslagen registreren en de beelden terugstreamen. OnLive biedt inmiddels een kleine 300 games die op deze manier zijn te spelen in de VS, het Verenigd Koninkrijk en sinds kort ook in België. Bekende gamestudio's als Ubisoft, Konami, Sega, Atari en THQ werken samen met OnLive.

Techblogs schrijven dat een rijk persoon bij de overname zou zijn betrokken. Maar wie dat is? Jeff Bezos van Amazon? Richard Branson? Een van die Oost-Europese miljonairs die normaal gesproken liever geld pompen in voetbalclubs? Het blijft vooralsnog gissen. Een flink deel van het personeel wordt overigens weer aangenomen door het nieuwe bedrijf.

OnLive zou de afgelopen jaren verscheidene overnamepogingen hebben afgeslagen, naar verluidt van onder meer Microsoft en Sony. Dat laatste bedrijf kocht begin juli daarom OnLive's grootste concurrent Gaikai, ook een cloudgamedienst die werkt in de browser. En Microsoft zou de cloudfunctionaliteit nu zelf aan het ontwikkelen zijn.

OnLive werkt met eigen apps voor pc, Mac, Android en iOS en komt ook direct naar smart tv's. Bovendien sloot de dienst onlangs nog een overeenkomst met de nieuwe goedkope Android-console Ouya, die via Kickstarter uiteindelijk 8,5 miljoen dollar ophaalde. Het nieuwste OnLive-spel heet 'Wie oh wie heeft ons overgenomen?'

Lees meer over:

Deel via