Dat wordt zappen: NOS heeft 13 live streams van de OS

Dat wordt zappen: NOS heeft 13 live streams van de OS

26 juli om 12:13
Laatste update: 28 april om 16:38

Online hoef je in Nederland niets te missen van de Olympische Spelen. Vakantiegangers kunnen ze zien via de Eurovisie-site.

De Olympische Spelen in Londen kan je op meer manieren dan ooit online volgen, maar de NOS biedt voor wie in Nederland blijft de meeste opties. Zo krijgt de Olympische Spelen-site van de NOS dertien verschillende livestreams, zodat je zelfs de meest obscure sporten niet hoeft te missen. De site biedt ook nieuws, reportages, de medaillespiegel en een persoonlijk programmaschema met alleen favoriete sporten. Ook zijn tv-programma's London Today en London Late Night terug te kijken.

De livestreams zijn ook te volgen via de iPhone- en Windows-app van de NOS, de mobiele site en de NOS Sport Connected TV-app op enkele connected tv's. Maar vanwege rechtenkwesties zijn de livestreams en OS-video’s alleen binnen Nederland te bekijken. Vakantiegangers kunnen de streams buiten Nederland bekijken via een speciale Eurovisie-site.

Twaalf van de dertien NOS-streams zijn niet voorzien van commentaar. "Biedt Nederland 1 de hoogtepunten van alles wat er gebeurt op de Spelen, op de website bepaalt de bezoeker zelf. Bij deze extra streams is geen commentaar te horen, wel het algemene stadion geluid", schrijft NOS' hoofd nieuwe media Lara Ankersmit.

De Android-app van de NOS is ook bijna klaar, meldt Ankersmit. Een speciale 'tweede scherm' komt er niet omdat er volgens haar te veel verschillende sporten zijn. De kwaliteit van de streams loopt op tot 2 Mbps. Vier jaar geleden waren bij de Spelen in China de NOS-streams al erg populair. De omroep leverde destijds 100 duizend streams tegelijk. De eerste streams vanuit Londen zijn sinds woensdag te zien, waaronder enkele voetbalwedstrijden.

Lees meer over:

Deel via