In vliegtuig naast spuugzak voortaan ook iPad voor iedere passagier

In vliegtuig naast spuugzak voortaan ook iPad voor iedere passagier
23 juli 2012 om 11:49
Laatste update: 28 april 2018 om 17:09

Passagiers die met een Boeing 767 van de Australische vliegmaatschappij Qantas vliegen, krijgen de beschikking over een iPad tijdens de vlucht.

Qantas begon eerder dit jaar al met een experiment om de huidige inflight entertainment hardware te vervangen door iPads. De reden: brandstofbesparing. Door de huidige lcd-schermen en netwerkkabels in de rugleuningen van alle passagiersstoelen te vervangen door veel lichtere iPads kan de luchtvaartmaatschappij brandstof besparen op iedere vlucht.

De content wordt draadloos naar de iPads gestreamd. Sowieso is de bediening en de schermkwaliteit van de iPad aanzienlijk beter dan welk huidig inflight entertainment systeem dan ook. Het experiment van Qantas is met succes verlopen en de maatschappij streeft ernaar om voor het einde van het jaar hun complete vloot Boeing 767's uit te rusten met iPads.

De entertainmentservice heet Qstreaming en biedt ruim 200 uur video, audio en gaming content aan via wifi. Internetten kan (nog) niet. Qantas piloten gaan ook gebruik maken van de iPad om de enorme hoeveelheden papieren documentatie en kaarten in de cockpit te vervangen.

Lees meer over:

Deel via