Laatste geruchten over iPhone 5 op een rij

Laatste geruchten over iPhone 5 op een rij

06-07-2012 12:42 Laatste update: 28-04-2018 17:09

De stroom geruchten over de nieuwe iPhone overgeslagen? De roundup: groter scherm, quad-core chip, nfc, kleinere connector en een release in september.

De afgelopen weken deden weer veel geruchten de ronde over de nieuwe iPhone - of hij iPhone 5 gaat heten is natuurlijk nog niet bekend. Het apparaat stond bovenaan ons verlanglijstje voor 2012. Analisten verwachten het nieuwe toestel in september, of toch oktober.

Een van de vaakst terugkerende berichten gaat over een groter scherm van rond de 4 inch. Nieuw bewijs vormt een groter frontpaneel dat is gelekt naar Chinese leveranciers. De zesde generatie iPhone zou een 30 procent groter scherm krijgen dan de huidige 3,5 inch modellen.

Het touchscreen is ook vernieuwd: de touchsensoren zijn in het lcd-scherm zelf geintegreerd waardoor de iPhone ook weer dunner kan worden. De resolutie zou 1136 bij 640 pixels worden. Ook iOS6 heeft aanwijzigingen voor een groter scherm en een hogere resolutie. De beeldverhouding zou 16:9 zijn.

Over de processor lekte ook het nodige uit. Apple zou zijn nieuwe A6-chip uitrusten met vier processorkernen. Ook de Samsung Galaxy S III, de LG Optimus 4x HD en de HTC One X hebben al dit quad-core chips. De iPhone 4S heeft nog de dual-core A5. Apple zou de chip van de volgende iPhone baseren op Samsungs Exynos 4-architectuur.

De nieuwe iPhone-prototypes zouden ook voor het eerst beschikken over nfc-chips. Apple's nieuwe Passbook-app voor het bewaren van tickets en entreebewijzen zou via nfc kunnen samenwerken met chippasjes en andere nfc-apparaten. Apple bezit al de nodige patenten rond nfc, dus daar ligt het niet aan.

De nieuwe iPhone zou ook 4g-internet (LTE) gaan ondersteunen, wat kan leiden tot een kortere batterijduur. De nieuwe iPhone zal ook een 19-pins mini-connector hebben, zodat hij mogelijk niet meer past in de huidige docks.

Over het uiterlijk van de telefoon is nog bijna niets uitgelekt. Lijkt hij weer op de iPhone 4? Of is het tijd voor iets nieuws? Sommige techwatchers vinden de iPhone inmiddels maar 'booooring'.