Daar gaan we weer met z'n allen: eerste Nederlandse Spotify-apps

Daar gaan we weer met z'n allen: eerste Nederlandse Spotify-apps

28-06-2012 13:20 Laatste update: 28-04-2018 17:09
Author profile picture

Floris Poort

Onder andere NU.nl, 3FM en OOR hebben een aparte pagina in Spotify die nieuws met bijpassende muziek combineert.

Muziekblad OOR had begin dit jaar een primeur toen ze als eerste Nederlandse app Spotify-integratie kregen. Met de uitrol van Nederlandse Spotify apps is nu ook het omgekeerde het geval: OOR is in Spotify geïntegreerd. De OOR-app heeft drie kanalen: nieuws, recensies en playlists. Bij nieuws en recensies krijg je per artikel steeds bijpassende muziek voorgeschoteld. Ook de muziekrubrieken van NU.nl en AD staan in Spotify’s App Finder en werken op ongeveer dezelfde manier.

Andere prominente Nederlandse apps zijn die van DJ Tiësto, platenlabel Top Notch en 3FM. Die bieden ook allemaal nieuws met muziek erbij, maar leggen de nadruk zo te zien meer op handgemaakte playlists. Zo trapt Top Notch af met de favoriete nummers van Gers Pardoel, Lefties Soul Connection en rapper Sticks. 3FM geeft een overzicht van alle nieuwe singels die deze week op de zender voorbij komen. Tiësto doet grofweg hetzelfde op zijn kanaal.

Hoewel de drang om bij ieder muzieknieuws een bijpassende tune te luisteren bij mij persoonlijk ontbreekt, zijn de Nederlandse apps een mooie extra manier om muziek te ontdekken. De playlists gemaakt door kenners of artiesten zelf zijn een aanwinst en door de apps zijn ze een stuk makkelijker te vinden dan voorheen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s