Pinterest is 1,5 miljard dollar waard

Pinterest is 1,5 miljard dollar waard
17 mei om 14:00
Laatste update: 28 april om 18:11

Pinterest krijgt 100 miljoen dollar aan nieuwe investeringen. Het snelgroeiende sociale prikbord is daarmee 1,5 miljard dollar waard.

In een nieuwe financieringsronde heeft Pinterest 100 miljoen dollar opgehaald, van onder meer de Japanse e-commercereus Rakuten. Pinterest, de site waar je plaatjes van mooie dingen kan verzamelen en delen met vrienden, is op basis van deze investeringen 1,5 miljard dollar waard, schrijft The Wall Street Journal. Eind vorig jaar was Pinterest bij de vorige financieringsronde nog maar 200 miljoen dollar waard.

Hoe Pinterest geld moet gaan verdienen is echter ondanks alle investeringen niet geheel duidelijk. Rakuten is van plan om bezoekers van zijn webwinkels producten te laten pinnen en te laten kopen. Overigens blijkt uit cijfers van zowel Comscore als Alexa.com dat de groei van Pinterest begint af te vlakken. Pinterest is wel een van de meest populaire sites in de Verenigde Staten met een 16e plek in de Alexa-ranglijst. Wereldwijd staat het plaatjesprikbord op plaats 39. Pinterest is vooral populair onder vrouwen tussen de 25 en 35 jaar.

Bright is er ook te vinden: pinterest.com/brightnl

Lees meer over:

Deel via