Vracht door de gracht

Vracht door de gracht

3 mei 2012 om 08:33
Laatste update: 28 april 2018 om 18:11

Een elektrisch vrachtschip van Mokum Maritiem vervangt vijf vrachtwagens in de grachtengordel. Het vervoert stil en schoner.

De Amsterdamse grachtengordel is om allerlei redenen beroemd, maar tegelijkertijd net zo berucht om de opstoppingen. Met de auto is er soms geen doorkomen aan. Voor een transportbedrijf is het centrum van Amsterdam een logistieke nachtmerrie. Mokum Mariteam heeft een filevrije oplossing op het water gevonden.

Het vrachtschip van Mokum Mariteam vervangt vijf tot zes vrachtwagens. Een grote klant is Amsterdam RAI. "Het is een innovatieve manier om gebruik te maken van een eeuwenoude, bestaande Nederlandse manier van transport", aldus MVO manager Marjolijn Krul van het beurs en congrescentrum Amsterdam RAI.

Vracht door de gracht neemt in populariteit toe. DHL vaart al jaren met een tot pakjesboot omgebouwde rondvaartboot door de Amsterdamse grachten. Het vrachtschip van Mokum Mariteam met de naam City Supplier kan met een kraan aan dek containers tillen en vaart bovendien als eerste elektrische vrachtboot stil en schoner.

Lees meer over:

Deel via