PayPal test betalen met QR-code

PayPal test betalen met QR-code

10 februari 2012 om 12:44
Laatste update: 28 april 2018 om 19:44

Betalingsdienst PayPal gaat in Singapore - waar overal gratis wifi is - het direct betalen met QR-codes uittesten.

Nederland nog wel wat leren van Singapore. Hét land van de smartphones heeft namelijk overal goede dekking (zelfs in metrostations) en er is altijd gratis wifi beschikbaar. Als er één land is waar iedereen altijd online is, is het Singapore wel.

Reden genoeg voor PayPal om daar het betalen met QR-codes te testen. Met een speciale reader van PayPal kun je producten scannen die je meteen kunt afrekenen. Dit kan alleen nog bij producten die speciaal bij het Amerikaanse betalingssysteem zijn ingediend, want de verkoper krijgt een notificatie zodra het product verkocht is.

De eerste testen met QR-codes zijn vooral in metrostations te zien, waar grote borden hangen met producten die je direct kunt kopen: van gezichtsproducten tot cadeautjes voor Valentijnsdag. Omdat tijdens de transactie van PayPal je adres wordt doorgegeven, kan de verkoper via dit soort verkoopborden het product meteen opsturen.

Singapore is een geliefd land om nieuwe smartphone-technieken te lanceren. Ook Near Field Communication (NFC) is daar al erg populair.

Lees meer over:

Deel via