Chrome voor Android uitgebracht

Chrome voor Android uitgebracht

7 februari 2012 om 18:54
Laatste update: 28 april 2018 om 19:44

Google's Chrome-browser is er nu ook voor Android met onder meer syncen van bookmarks en tabs, en openen van links vanaf pc op je mobiel.


Chrome is vanaf dinsdagavond in de Android Market te downloaden. Update: voorlopig lijkt hij nog alleen in de Engelstalige versie van de Android Market te staan. Chrome is een alternatief voor de standaardbrowser in Android en zou die op termijn zelfs kunnen vervangen.

Een voordeel van Chrome is dat je op je mobiel toegang krijgt tot je bookmarks op je computer. Ook zijn met een muisklik pagina's van een laptop of desktop-pc naar de mobiele telefoon te sturen. Als voorbeeld noemt Google dat je een recept dat je op je pc hebt opgezocht naar je mobiel kan sturen als je in de supermarkt de ingredienten gaat kopen.

Net als op de gewone versie is er direct vanuit de adresbalk te zoeken en zijn openstaande tabbladen georganiseerd als een dek kaarten. Tabs die je op je pc open hebt staan zijn ook te syncen met de Android-versie. Ook het klikken op links die dicht bij elkaar staan op een pagina moet met Chrome makkelijker gaan dan met andere mobiele browsers, doordat Chrome automatisch inzoomt op dat deel van het scherm waar je wilt klikken. Chrome voor Android is - typisch Google - nog een testversie.

<object width="390" height="228" data="http://www.youtube.com/v/lVjw7n_U37A?version=3&amp;hl=nl_NL" type="application/x-shockwave-flash"><param name="data" value="http://www.youtube.com/v/lVjw7n_U37A?version=3&amp;hl=nl_NL"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowscriptaccess" value="always"><param name="src" value="http://www.youtube.com/v/lVjw7n_U37A?version=3&amp;hl=nl_NL"><param name="allowfullscreen" value="true"></object>

Lees meer over:

Deel via