Canon komt ook met wifi-camera's

Canon komt ook met wifi-camera's

7 februari 2012 om 11:47
Laatste update: 28 april 2018 om 19:44

Canon stopt nu ook wifi in zijn compactcamera's: draadloos uploaden naar niet alleen sites, maar ook mobiele apparaten.

Canon heeft zijn twee eerste Powershot-camera's met wifi aangekondigd. De ELPH 510 HS en 240 HS kunnen via de draadloze internetverbinding foto's uploaden naar de Canon Images Gateway, waarna geselecteerde foto's en filmpjes zijn te delen via Facebook, Youtube of Twitter. De nieuwe Canons laten je ook beeldmateriaal draadloos overzetten naar iPhones met de nieuwe CameraWindow iOS-app die in maart verschijnt, in mei gevolgd door een vergelijkbare Android-app.

Beide camera's werken met een touchscreen. De duurdere 510 HS heeft een compacte metalen body, 12x optische zoom en een 10 megapixel cmos-sensor. Hij is te koop in zwarte of witte uitvoering. De goedkopere 240 HS heeft 5x optische zoom en een 16 megapixel sensor, maar een minder chique behuizing in de kleuren zwart, grijs, paars, roze en donkerblauw.

Beide camera's biede video-opname in 1080p-resolutie. De 510 HS gebruikt micro-sd-kaartjes voor de opslag. De prijzen zijn nog onbekend, maar beide camera's zijn volgens Canon Nederland vanaf april te koop.

Lees meer over:

Deel via