Terug in de tijd met de HB Coupe

Terug in de tijd met de HB Coupe

7 februari 2012 om 07:31
Laatste update: 28 april 2018 om 19:44

De broers Huet maakten al een tijdje auto's. De HB Coupé kan wel eens hun klapstuk worden.

Paul (1971) en Tino (1975) Huet uit Oegstgeest zijn wellicht in het verkeerde tijdperk geboren. Ze houden van klassieke racers uit de tijd dat ze zelf nog lang geen rijbewijs hadden. In het verleden resulteerde dat al in de handgemaakte HB special. Een auto met een carbon monocoque en bewezen techniek. Daarma lieten de broers van zich horen bij het selecte publiek dat van classic rallies houdt.

Met de HB Coupé kan de potentiële groep kopers wel eens flink groeien. Met BMW techniek en een custom ontwerp dat oude tijden doet herleven, doet het denken aan Wiesmann's auto's. Maar zonder de exorbitante prijzen. De Coupé moet ex. belasting verkrijgbaar zijn vanaf € 69.000,-. Een koopje voor een handgemaakte auto. Als alles goed gaat komen er drie verschillende varianten. Voor de gentleman, de road racer en de racecar.

<object width="405" height="334" data="http://www.youtube.com/v/lN7TxtCXLrY" type="application/x-shockwave-flash"><param name="data" value="http://www.youtube.com/v/lN7TxtCXLrY"><param name="src" value="http://www.youtube.com/v/lN7TxtCXLrY"></object>

Lees meer over:

Deel via