iTunes Match nu ook in Nederland gestart

iTunes Match nu ook in Nederland gestart

16 januari om 20:41
Laatste update: 28 april om 20:15

Na maanden wachten heeft Apple maandagavond zijn clouddienst voor muziek, iTunes Match, gelanceerd in Nederland.

Apple's sync- en backupdienst iTunes Match is vanaf nu in Nederland beschikbaar, nadat maandagavond nog een aanpassing in de iTunes-voorwaarden plaatsvond. Abonneren is mogelijk via de iTunes Store en kost 24,99 euro per jaar. De lancering van iTunes Mach vond eind 2011 al in meerdere andere Europese landen plaats. In Nederland duurde het langer doordat er nog geen deal was met auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra. Dat contract was vorige week rond.

Met iTunes Match kan je door jou gedownloade muziekbestanden op Apple-servers opslaan, waarna je ze kan downloaden op maximaal negen andere Apple-apparaten of computers met iTunes. Er geldt een maximum van 25 duizend nummers die ongeacht de oorspronkelijke kwaliteit zijn te downloaden in alleszins redelijke 256 kbps-kwaliteit.

Gebruikers hoeven de meeste nummers niet naar Apple te uploaden, iTunes Match herkent automatisch de meeste muziek, omdat die liedjes zich meestal al in de iTunes Store bevinden. Volgens de voorwaarden mag je iTunes Match niet gebruiken voor illegaal verkrijgen muziek, maar Apple heeft geen manier om dat te checken.

Lees meer over:

Deel via