Scrollen met je ogen

Scrollen met je ogen
4 december 2011 om 12:42
Laatste update: 28 april 2018 om 20:46

Een smartphone bestuur je met handen en soms met je stem. Met Senseye worden in 2012 je ogen aan dit rijtje toegevoegd.

Het Deense softwareproject maakt het mogelijk om een smartphone met je ogen te bedienen, zonder dat er extra accessoires nodig zijn. Senseye maakt gebruik van de camera aan de voorzijde en led-verlichting om je kijkrichting te traceren. Zo kun je scrollen of bijvoorbeeld gamen. Wij zien de mogelijkheid om Angry Birds of Fruit Ninja met je ogen te besturen wel zitten.

Volgens de ontwikkelaars van Senseye werkt de software bij ongeveer negentig procent van de betatesters. Door een softwareupdate werkt het nu ook als je je smartphone niet helemaal stilhoudt. Hiermee won Senseye de ABB Award for Global Innovation en een geldprijs van 15.000 dollar.

Het moet voor hardwarefabrikanten en developers volgend jaar mogelijk zijn om de software toe te kunnen passen. Op dit moment is Senseye bezig de software te implementeren bij een grote smartphonefabrikant. Developers kunnen met een speciaal USB-prototype hun apps alvast Senseye-klaar maken.

In het filmpje zie je drie mogelijkheden: het scherm activeren, gamen en webpagina’s lezen. Welke mogelijkheid zou jij graag zien?

<object width="405" height="255" data="http://www.youtube.com/v/lVCpUmLinXM" type="application/x-shockwave-flash"><param name="data" value="http://www.youtube.com/v/lVCpUmLinXM"><param name="src" value="http://www.youtube.com/v/lVCpUmLinXM"></object>

Lees meer over:

Deel via