Adobe staakt ontwikkeling mobiele flash

Adobe staakt ontwikkeling mobiele flash

9 november om 09:53
Laatste update: 28 april om 21:17

Het einde van het Flash-tijdperk op de mobiel is nabij. Adobe stopt met de ontwikkeling van zijn Flash plug-in voor mobiele browsers.

Dat blijkt uit een e-mail die Adobe aan zijn partners heeft gestuurd. 'We zullen de Flash Player voor mobiele apparaten niet langer aanpassen aan nieuwe browserversies, nieuwe besturingssystemen of nieuwe toestelconfiguraties', zo schrijft Adobe.

Met deze stap geeft Adobe Steve Jobs postuum gelijk. De Apple-voorman vond Flash een achterhaalde technologie die het op mobiele platforms zou afleggen tegen HTML5. Volgens Jobs en andere critici was Flash onstabiel in mobiele browsers (met alle crashes van dien) en vergde de technologie te veel van de batterij.

'Flash presteert niet goed op mobiele apparaten', schreef Steve Jobs in april 2010 in een open brief aan Adobe. 'We hebben Adobe herhaaldelijk gevraagd om ons te laten zien dat Flash het wel goed doet op een mobiel apparaat - welk mobiel apparaat dan ook. Maar ze zijn nooit in staat geweest om dat ons te laten zien.'

Lees meer over:

Deel via