R.I.P. pocketcamcorder Flip

R.I.P. pocketcamcorder Flip

13 april 2011 om 13:41
Laatste update: 29 april 2018 om 00:23

Cisco trekt de stekker uit pocketcamcorder Flip, omdat de mini-videocamera niet genoeg winst opleverde.


Cisco nam in 2009 de maker van de Flip over voor, achteraf, een veel te groot bedrag in aandelen: 590 miljoen dollar. De mini-videocamera kreeg echter veel concurrentie van andere merken zoals Kodak en Samsung, plus de steeds betere videocamera's in smartphones. De winstmarges zakten in en Cisco zit er nu geen brood meer in, meldt Reuters. Dat kost 550 medewerkers hun baan.

De Flip was een succes bij de start in 2008 vanwege zijn eenvoudige bediening en uitklapbare usb-stekker, waarmee hij snel op laptops was aan te sluiten. Hij stond in 2008 zelfs op nummer drie in ons jaaroverzicht van de beste gadgets. Van zijn videokwaliteit moest de Flip het nooit hebben. De resolutie kwam in de buurt van HD maar de kwaliteit van de geschoten beelden viel vaak tegen, zeker in situaties met weinig licht. En je moest hem erg stil houden bij gebrek aan beeldstabilisatie. Daar beschikte de laatste versie van de Flip UltraHD trouwens wel over.

Hieronder een oude Uitpakparty waarin David de Creative VadoHD en de Flip Mino vergelijkt:

<object width="390" height="249" data="http://www.youtube.com/v/oJIwQPQTaAs?fs=1&amp;hl=nl_NL&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowscriptaccess" value="always"><param name="src" value="http://www.youtube.com/v/oJIwQPQTaAs?fs=1&amp;hl=nl_NL&amp;rel=0"><param name="allowfullscreen" value="true"></object>

Lees meer over:

Deel via