Top 5: Preview AutoRAI 2011

Top 5: Preview AutoRAI 2011
12 april 2011 om 18:37
Laatste update: 29 april 2018 om 00:23

Na een budget-editie in 2009 is er nu weer een AutoRAI waar merken de ruimte krijgen. Een preview.

Over het algemeen zijn er op de AutoRAI zelden wereldprimeurs te vinden. Maar nieuws van eigen bodem des te meer. Het is een beetje een Gooische Vrouwen lijst geworden, maar dat is niet mijn schuld.

5. Donkervoort D8 GT 24H
Vergeef me het chauvinisme, maar Donkervoort uit Almere won de 24 uur van Dubai met de D8 GT en geeft ter ere daarvan een special edition uit. Dat verdient een pluim en een vermelding in deze Top 5. In onderstaande video zie je overigens de normale D8 GT.

<object style="width: 405px; height: 334px;" width="405" height="334" data="http://www.youtube.com/v/ps8nF_Ta_XA" type="application/x-shockwave-flash"><param name="data" value="http://www.youtube.com/v/ps8nF_Ta_XA"><param name="src" value="http://www.youtube.com/v/ps8nF_Ta_XA"></object>

4. Jaguar designer editions
Eén van de weinige echte primeurs voor Nederland: de Jaguar XJ en XF designer editions. Designer Ian Callum werd gevraagd hoe zijn ultieme XJ of XF eruit zou zien. Dit was het antwoord. Verkrijgbaar in grijs of zwart met pianolak en een 3 liter V6 diesel.

3. De Saabs
Die Zweden maakten ons eerst trots door ons Volvo's te laten bouwen in Nederland. Nu heeft Victor Müller Saab een beetje Nederlands gemaakt en mogen we dus ook trots zijn op de nieuwe 9-5 estate en 9-4x. Vergeten we voor het gemak even dat de productielijnen in Zweden stilliggen wegens cashflowproblemen.

<object style="width: 405px; height: 334px;" width="405" height="334" data="http://www.youtube.com/v/iSmZtk7WAuQ&amp;feature" type="application/x-shockwave-flash"><param name="data" value="http://www.youtube.com/v/iSmZtk7WAuQ&amp;feature"><param name="src" value="http://www.youtube.com/v/iSmZtk7WAuQ&amp;feature"></object>

2. K.I.T.T.
Vergeef me maar er staat een KITT replica op de AutoRAI. Die uit Knight Rider. Dat wil je toch gaan zien? Ik bedoel, wie maalt er dan nog om de nieuwe Opel Corsa met 1 procent bijtelling? Er staat trouwens een heel paviljoen vol hobby-auto's. Dikke kans dat je daar meer lol hebt dan op de rest van de beurs.

<object style="width: 405px; height: 334px;" width="405" height="334" data="http://www.youtube.com/v/PtOQId41HfI&amp;playnext" type="application/x-shockwave-flash"><param name="data" value="http://www.youtube.com/v/PtOQId41HfI&amp;playnext"><param name="src" value="http://www.youtube.com/v/PtOQId41HfI&amp;playnext"></object>

1. Ford Focus Econetic
Ik begrijp dat ik na KITT alleen maar kan teleurstellen met de nummer 1 in deze top 5. Maar krentenkakkers, eco-freaks met kinderen en zij met een lease-auto maar zonder tankpas: wees blij, er is een auto in het C-segment (Golf, Astra, Focus) met 14 procent bijtelling. De Ford Focus Econetic is niet alleen goedkoop in de lease, doordat je geen BPM betaalt en (voorlopig) geen wegenbelasting is het ook een goedkope auto als je hem van je eigen centen betaalt. Verwacht naast alle 107's, Aygo's en Polo Bluemotions dus ook de nodige zuinige Focusjes op de weg binnenkort.

De AutoRAI begint morgen en duurt tot 23 april

Lees meer over:

Deel via