Jobs ziek, Larry Page weer terug

Jobs ziek, Larry Page weer terug

21-01-2011 10:44 Laatste update: 29-04-2018 01:56

Edial Dekker

Google co-founder Larry Page vervangt CEO Eric Schmidt. Schmidt zegt dat Page 'meer dan klaar is voor de baan'.

De overgang naar een nieuwe CEO voor Google lijkt een beetje op een Star Wars-scenario. De wijze jedi Eric Schmidt heeft zijn leerling goed opgeleid en Larry Page, samen met Sergey Brin de oprichters van Google, is nu klaar om het machtige zoekimperium te gaan leiden. 'We willen Google efficiënter maken en tot snellere besluitvormingen komen', benadrukt Schmidt in een interview met Techcrunch.

Eric Schmidt was CEO van Google vanaf 2001. Een bekende anekdote is dat Schmidt zichzelf 1 dollar per jaar uitbetaalt. Dat betekent niet dat hij arm is. Hij is een van de weinige mensen ter wereld die miljardair is geworden van aandelen in een bedrijf dat hij niet zelf is gestart. In de lijst van rijkste mensen ter wereld, stond Schmidt volgens Forbes op de 129ste plaats in 2006.

Schmidt zal wel in de directie van het bedrijf blijven, maar in een rol waarbij hij zich meer gaat richten op deals, partnerships, klanten, zakelijke relaties, overheden en 'technology thought leadership'. Page zegt dat 'niemand in het universum een betere CEO-rol had kunnen vervullen dan Eric Schmidt'. Voor meer inzicht in de groei en machtsposities binnen Google raden we je ons uitgebreide profiel uit Bright 35 aan.

Google is niet het enige bedrijf met een nieuwe CEO. Apple, een concurrent van Google, maakte deze week bekend dat Steve Jobs wegens gezondsheidsredenen tijdelijk wordt vervangen door COO Tim Cook.