Amsterdam krijgt een Apple Store

Amsterdam krijgt een Apple Store
30 november 2010 om 07:50
Laatste update: 29 april 2018 om 02:27
  • Edial Dekker

Slecht nieuws voor de retailers, maar goed nieuws voor de Apple-fans: Amsterdam krijgt een eigen Apple Store.

'De vlag kan uit want One More Thing weet het zeker: Nederland krijgt een officiële Apple Store', meldt One More Thing. De winkel moet in 2011 opengaan in het Hirschgebouw aan het Leidseplein in Amsterdam. De store zal op de begane grond van het gebouw zijn, dat jarenlang door de ABN Amro is gebruikt. De derde verdieping van het pand gebruikt Apple Benelux al sinds vorig jaar als kantoorruimte. De winkel zal volgens One More Thing ergens in de lente zijn deuren openen.

Hoewel het goed is voor de Apple-liefhebbers, is het wellicht slechter nieuws voor de andere winkels die Apple-spullen verkopen. iCentre en MacHouse, die allebei ook in Amsterdam zitten, zullen het zwaar krijgen. Apple staat er namelijk bekend om bijzonder snel klanten te helpen, iets waar de retailers niet echt bekend om staan...

Het probleem ligt ook bij de minimale winstmarge die de retailers van Apple mogen maken. Zij verdienen hun geld met name met de verzekeringen en de andere producten (printers, muizen, games, etc.) die zij verkopen.

Vind je het een goed teken dat Apple naar het hartje van Amsterdam komt? Of kun je nu eigenlijk al geen Apple meer zien?

Lees meer over:

Deel via