Francisco van Jole powned Powned

Francisco van Jole powned Powned

5 september 2010 om 21:43
Laatste update: 29 april 2018 om 03:29

Een grap die het nieuwe Powned-programma Echte Jannen wilde uithalen met Francisco van Jole is in het water gevallen.

Echte Jannen

Het eerste slachtoffer in deze rubriek zou Francisco van Jole worden die op GeenStijl regelmatig door de mangel wordt gehaald. Zou inderdaad, want Van Jole kwam er eerder vanavond al achter dat de presentatoren van het nieuwe programma het op hem hadden gemunt.

Hij werd namelijk gebeld door iemand die meldde dat hij verkeerd verbonden was. De onbekende legde de hoorn niet goed op de haak en daardoor kon Van Jole mee blijven luisteren met wat er aan de andere kant werd gezegd. 'Het woord Powned viel en ik herkende de stem van Jan Dijkgraaf. Verdomd, ik had een live afluisterlijn met de redactie', schrijft Van Jole op zijn blog.

Van Jole kon zo minutenlang meeluisteren met het gesprek op de redactieburelen bij Powned. Hij nam het redactieoverleg op en plaatst een deel ervan op zijn weblog. 'Powned, de internetterm voor "te grazen genomen". Ze konden nooit vermoeden hoezeer die naam op hen zelf zou slaan', aldus Van Jole.

Jan Dijkgraaf probeert op Twitter te redden wat er te redden valt. De verbinding zou met opzet niet zijn verbroken. 'Jolo trapt er in #gratisreclame', schrijft hij. Ook de oprichter van Powned, Dominique Weesie, bagatelliseert de mislukte grap van de Echte Jannen op Twitter. Hij schrijft: 'Meesterlijke zet van @echtejannen Francisco promotie laten maken voor je programma'.

Lees meer over:

Deel via