Samen schommelen

Samen schommelen
16 mei 2010 om 11:46
Laatste update: 29 april 2018 om 05:31
  • Annemiek van Grondel

Voor betrokken, multi-tasking ouders is er nu de Rockid: een wieg en schommelstoel uit één stuk.

Suja suja, kindje... Spontane wiegeliedjes van vroeger borrelen naar boven bij de aanblik van de Rockid. Deze schommelstoel annex wieg is een simpel, poëtisch design van Ontwerpduo uit Eindhoven. Nathan Wierink and Tineke Beunders, die in 2008 cum laude afstudeerden aan de Design Academy, zijn de ouders van het product. En ook van hun beste product tot nu toe, de in april geboren Jasmijn, die desgevraagd naar volle tevredenheid gebruik maakt van de Rockid.

De schommelstoel is 88 x 97 x 133 cm breed en bestaat uit berkenplex (multiplex van berkenhout) met kussens van industrieel vilt. Hij is verkrijgbaar bij onder meer interieurwinkel Friday Next in Amsterdam, waar Ontwerpduo elke drie maanden een hoek mag inrichten met hun producten of concepten.
Zo ook hun nieuwste ontwerp de Rockid. Naar aanleiding van het prototype kwamen zoveel vragen van klanten, dat in overleg met de winkel werd besloten om het ontwerp in productie te nemen. 'Wij stelden voor om een betaalbaarder model te laten maken door Ontwerpduo', vertelt Esther Blaffert van Friday Next. 'Verder kun je er nu een zijpaneel bijbestellen zodat het product ook alleen als schommelstoel is te gebruiken wanneer het kind de wieg is ontgroeid.'

De inspiratie voor het ontwerp komt van David de Kabouter, waar Tineke in haar kinderjaren naar keek, vertelt Nathan Wierink. 'In een aflevering van die serie komt een schommelwieg/-stoel voor. Zo'n meubel, de nanny rocker, bestaat al lang. Zo'n 100, 200 jaar geleden werden ze gebruikt door huisvrouwen, die zo zowel hun kind in slaap konden wiegen als tegelijkertijd verstelwerk konden doen of aardappels schillen. Maar dat waren klassieke meubelen met kostbaar houtsnijwerk. Je kunt die nu nog wel krijgen, maar ze zijn zo'n vier, vijfduizend euro. Ons eerste ontwerp zat erg ingenieus in elkaar, met gecompliceerde houtverbindingen en dergelijke. Daarom hebben we het ontwerp nu versimpeld.'

Voor de Rockid, binnenkort in 12 verschillende kleuren verkrijgbaar (en de kussens in 48 kleuren), tel je 849 euro tot 1225 euro neer (sec of met bekleding en desgewenst zijpanelen voor de ombouw tot schommelstoel). Het wiegmeubel is in een pakket van zo'n 20 kg te vervoeren en eigenhandig in elkaar te zetten. Maar voor de Nederlandse klanten rijdt Nathan gewoon zelf met een busje vanuit Eindhoven naar kinderkamers om het product kant en klaar af te leveren.

Lees meer over:

Deel via