Facebook verbetert privacy niet, security wel

Facebook verbetert privacy niet, security wel

14-05-2010 06:46 Laatste update: 29-04-2018 05:31

Facebook wil zijn privacybeleid nog niet aanpassen, maar verbetert wel de beveiliging van accounts.

Facebook weigert vooralsnog om gehoor te geven aan de storm van kritiek over zijn privacybeleid. Sommige gebruikers belissen uit onvrede daarover hun account te verwijderen, hoewel het goed zoeken is naar de pagina waar dat kan.

Maar de sociale netwerksite met 450 miljoen leden voert wel een aantal maatregelen in die accounts beter moeten beveiligen. Daardoor wordt het makkelijk om te detecteren dat iemand anders stiekem je account checkt en te voorkomen dat je profiel wordt gekaapt.

Het is mogelijk geworden om te zien wanneer er is ingelogd op het eigen account. Je kunt de apparaten waarmee je inlogt een naam geven. Zo zijn verdachte logins te traceren. De nieuwe optie is te vinden onder 'account settings' en vervolgens 'account security'. Gebruikers kunnen kiezen om notificaties over verdachte logins per e-mail of sms te ontvangen.

Er is ook een nieuwe methode om verdachte logins tegen te gaan. Als iemand probeert in te loggen vanaf een ongebruikelijk ip-adres, krijgt die persoon een aantal extra vragen om zijn identiteit te bewijzen voorgelegd. Het gaat om een combinatie van meerdere vragen, zoals geboortedatum, het identificeren van een vriend op een foto of het beantwoorden van een persoonlijke vraag. Ook als je je wachtwoord wilt wijzigen moet je die extra beveiligingsvragen goed beantwoorden.